De leeftijd waar een kwart van de kinderen al een telefoon heeft is 8 jaar. En wanneer de kinderen 12 zijn heeft iedereen een mobiele telefoon. Vaak kunnen zij deze niet zelf betalen, maar willen wel graag het nieuwste van het nieuwste omdat ze er dan bij horen. Vind jij zelf dit een beetje te duur dan kan je altijd voor een Forza Refurbished iPhone kiezen. Dan heb je een kwalitatief goede telefoon voor een lagere prijs dan normaal.

Waarom een mobiel voor kinderen?

De meeste kinderen krijgen een mobiel van hun ouders om bereikbaar te zijn. Ook kan het nog zijn dat ze alleen maar een mobiel krijgen zodat zij in noodgevallen kunnen bellen. De kinderen hebben de telefoons opzak zodat ze altijd bereikbaar zijn voor hun ouders. Als de kinderen nog jong zijn, rond de 8 jaar, dan hebben ze nog weinig contact met vriendjes en vriendinnetjes. Ze spelen vooral spelletjes. Wanneer we gaan kijken naar 12 jarige, dan zien we een verschuiving. Wanneer ze naar de middelbare school gaan worden ze actiever met het onderhouden van hun vrienden. Deze worden namelijk steeds belangrijker op deze leeftijd. Dan wordt de mobiel niet alleen gebruikt om ouders te bellen of om spelletjes te spelen, maar dan wordt het ook gebruik voor internet en om vrienden te berichten.

Regels opstellen

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je kinderen een mobiel hebben. Wie betaalt wat? Hoelang en hoeveel mogen ze bellen? Om de kosten een beetje in bedwang te houden moeten hier wel afspraken over gemaakt worden. Wanneer er naar de kosten gekeken wordt kan je verschillende afspraken maken. Je kan het abonnement geheel betalen, gedeeltelijk of helemaal niet. Maar naast deze keuze is het ook nog wat voor een soort tegoed krijgt je kind. Een Sim only of een telefoon met abonnement. Dit hangt af van welke afspraken er gemaakt worden over hoeveel er gebeld mag worden dus de hoeveelheid belminuten en de hoeveelheid data.

Regels verbonden met bellen

Wanneer mag er gebeld en geappt worden? Voor de jonge kinderen rond de 8 jaar wordt aangeraden om niet op de fiets te bellen of de appen. Dit omdat ze hier wat problemen mee kunnen ervaren wat gevaarlijk situaties kan veroorzaken. Tieners hebben hier minder problemen mee. Mag er tijdens het eten gebeld of geappt worden? Vele ouders vinden dit een no go. Aan tafel wordt niet gebeld of geappt omdat dit ongezellig is en niet netjes. En dan gaan de kinderen naar bed. Mag dit met of zonder telefoon. De jonge kinderen zullen vaker zonder mobiel slapen, maar tieners slapen vaak met hun telefoon naast het bed. Dit komt omdat ze deze vaak als wekker gebruiken terwijl de jonge kinderen nog vaak door hun ouders worden gewekt.
Denk als ouder dus goed na over wat voor een soort telefoon het beste bij uw kind past en hoe er met de telefoon wordt omgegaan. Als je een Forza Refurbished iPhone hebt en je kind laat nog wel eens wat vallen, zorg er dan voor dat de iPhone goed beschermt is met een hoesje.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *