De vloer beslaat een heel groot oppervlak in je huis. Het is dus wel belangrijk dat je de juiste vloer kiest in elke kamer van je huis. Waar je in de slaapkamer rust en zachtheid wil creëren, wil je in de badkamer juist iets praktisch. Een vloer is niet iets wat je zomaar even opnieuw legt. Kies dus bewust en doordacht. Het is een flinke investering en de perfecte vloer is voor iedereen anders. Praktisch of mooi, echt of imitatie, duur of betaalbaar. Er zijn verschillende knopen die je moet doorhakken. Je kunt altijd een kijkje nemen in woonmagazines of in de winkel om inspiratie op te doen. Ook kun je een vloerspecialist inschakelen die je van advies kan voorzien. Maar welke vloer kun je nou het beste kiezen in welke kamer?

Slaapkamer

In de slaapkamer wil je rust creëren. Dit kun je doen met zachtheid of luxe. Je wil een kalme sfeer waarin je heerlijk kunt uitrusten. Een behaaglijke vloer zoals een tapijt is dus een goede keus. Houd wel rekening met allergiegevoeligheid. Een tapijt is heerlijk warm aan je voeten als je uit bed stapt. Ook de geluidsdemping is perfect. Een hoogpolig tapijt is lekker knus en warm.
Op zoek naar een ander alternatief? Linoleum of een verende vinylvloer kunnen ook heel goed in de slaapkamer. Deze vloeren zijn heel hygiënisch, slijtvast en warmte-isolerend. Houd je niet van tapijt maar wil je wel graag warme voeten als je uit bed stapt? Daar zijn deze materialen ook perfect voor! Voor de slaapkamer kun je ook eens verder denken, bijvoorbeeld kurk. Dit is warmte- en geluidisolerend en is ook nog eens duurzaam. Voor een vloer in de slaapkamer kun je terecht bij slaapadviseurs de Been.
Op zoek naar een vloer voor de kinderkamer? Tapijttegels zijn een goede optie. Wil je iets origineels? Ga dan bijvoorbeeld voor kunstgras. Dit geeft een speelse en avontuurlijk uitstraling in de kinderkamer.

Badkamer

Tegenwoordig worden badkamers steeds groter. De stijl voor de badkamer die je uitkiest moet wel goed aansluiten bij jouw levensstijl. Hou je bijvoorbeeld van superpraktisch? Kies dan voor hele grote tegels in een natuursteen- of houtlook. Deze maak je heel gemakkelijk schoon. Ga je liever voor klassiek? Dan kun je natuurlijk gaan voor de witte badkamertegel. Deze zien we al heel lang terugkomen in veel badkamers. Dit is zeker niet voor niets, ze zijn namelijk mooi én praktisch. Maar denk ook eens verder. Je kunt namelijk een stuk creatiever zijn met tegels. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en kleuren, dus hier kun je heerlijk mee varieren. In moderne badkamers worden veel hele grote tegels gebruikt. Als je deze kiest in combinatie met een smalle voeg en doorlopend op de wand lijkt de ruimte groter.

Woonkamer

De woonkamer is de plek waar het gezin samenkomt en samen gezellig tijd doorbrengt. De mogelijkheden voor de woonkamer zijn enorm. Het is maar net waar je van houdt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uitgesproken vloer. In dit geval kun je de inrichting simpel houden, de vloer spreekt al voor zich. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor het omgekeerde. Een neutrale vloer is de perfecte basis voor een uitgesproken inrichting. Op deze vloer kun je bijvoorbeeld design meubels en opvallende kleuren plaatsen. Een lichte houten vloer of een gietvloer zijn hierbij perfect. De woonkamer moet knus en gezellig zijn, ook in de koude wintermaanden. Denk dus eens na over vloerverwarming. Dit geeft een behaaglijk en gezellig gevoel in de woonkamer.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *