Om ervoor te zorgen dat je hersen in optimale conditie blijven, is het belangrijk om je brein voldoende te stimuleren. Maar hoe kun je dit nu het beste doen? Hier wat tips om je brein te stimuleren.

Uitdagingen

Allereerst is je brein gebaat bij uitdagingen, dus doe eens een keer iets anders. Neem een andere route naar je werk, of ga eens een nieuwe sport uitoefenen. Of speel een spelletje die een echte hersenkraker is, dus waarbij je hersenen veel moeten werken. Er zijn tegenwoordig genoeg spelletjes online te vinden, maar ook op je telefoon. Of doe elke dag een kruiswoordpuzzel uit de krant.

Rust

Rust is ook heel erg belangrijk voor het brein. Dus zorg dat je zo nu en dan een tijd voor jezelf neemt. Mediteren is bijvoorbeeld heel erg rustgevend en ook heel goed voor je brein. Je ‘leegt’ je hoofd als het ware tijdens mediteren. Of zet klassieke muziek op, en ga een boek lezen. Dit werkt ook rustgevend en heeft een positieve invloed op je brein.
Leer nieuwe dingen
Zoals we al zeiden heeft je brein uitdagingen nodig. Regelmatig nieuwe dingen leren is dus belangrijk. Begin bijvoorbeeld met een taalcursus, of een ander soort cursus. Of start een nieuwe studie. Je bent immers nooit te oud om nieuwe dingen te leren
Meer energie
Je kunt je brein ook extra stimuleren door bijvoorbeeld voedingssupplementen voor het brein te kopen. Zo zijn er stoffen die ervoor zorgen dat je brein optimaal functioneren. Dit soort supplementen kun je op www.paneuromix.nl kopen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *