Jaarcijfers maken, dat is een hele klus. Misschien zie je daar als ondernemer ieder jaar weer opnieuw tegenop. Voor iedereen is het verplicht een jaarrekening op te stellen, daar kan je niet onderuit. Een ZZP’er kan hier wel enigszins onderuit komen. Jaarcijfers maken is dan niet nodig, wel moet je een winst- en verliesrekening opstellen. Voor de Kamer van Koophandel zijn de jaarcijfers van groot belang om te kijken hoe het er met de financiële toestand voorstaat voor ieder bedrijf. Jaarcijfers maken is iets dat ieder jaar terugkomt en wat je dus doet over één specifiek boekjaar. Het is belangrijk dat dit allemaal volledig en naar waarheid wordt ingevuld. Als je een kleine fout maakt, kan dat grote gevolgen hebben en dat wil natuurlijk niemand. Vaak laten ondernemers het dan ook door een tweede persoon nakijken of helemaal uitbesteden aan een professional.
 

Checklist voor jaarcijfers maken

Voor veel startende ondernemers is het jaarcijfers maken maar iets vaags. Er is niet helder wat je allemaal moet maken en moet doen aan het einde van het jaar. Wat er allemaal verplicht in de jaarrekening moet komen te staan zal hieronder worden opgesomd:

  • Balans: momentopname van de financiële situatie, een activa en een passiva
  • Winst- en verliesrekening: een overzicht van alle inkomsten en uitgaven van het hele afgelopen jaar. Het is dus erg belangrijk dat dit heel het jaar is bijgehouden anders kost dit enorm veel tijd.
  • Toelichting: hierbij staat beschermen wie er allemaal werkzaam zijn in het bedrijf en beide onderdelen worden toegelicht.

 

De Bruijn en Partners kan je helpen!

Blijft een jaarrekening opstellen voor jou een groot vraagteken of besteed je het nu eenmaal liever uit? De Bruijn en Partners is een gespecialiseerd administratiekantoor en doet eigenlijk alles rondom de financiën. Zij helpen dus ook jou graag! Neem daarom gerust contact op of kijk voor meer informatie op de website.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *