Wat is een zit sta bureau en waarom zou je daarover nadenken? Simpel, omdat dit bureau je in staat stelt om een goede zithouding aan te nemen.

Natuurlijk, een goede zithouding aannemen is heel belangrijk. Dat weten we allemaal. Alleen staan we er niet voldoende bij stil dat het dus niet alleen maar gaat om de bureaustoel. Ook het bureau zelf is enorm belangrijk. Juist daarom is het goed om na te denken over een zit sta bureau.

Een zit sta bureau is een in hoogte verstelbaar bureau. Niets nieuws onder de zon (dat zijn de bureaus overigens ook niet), totdat je bedenkt dat dit bureau geschikt is om staand te werken. Afwisselend staan en zitten is een prima verdeling van de werkdag. Vanzelfsprekend is het dan nog wel om tussendoor gewoon te blijven bewegen.

Door afwisselend te staan en zitten zit je minder lang in dezelfde houding. Iets dat erg goed voor je is. Overigens moet je het natuurlijk niet overdrijven. Lang zitten is niet goed, maar te lang staan is dit ook niet.

Een zit sta bureau biedt je voldoende mogelijkheden om je houding tijdens het werken te verbeteren. Echter, het is geen volledige garantie dat je hiermee gezondheidsklachten kunt voorkomen. Hiervoor zijn andere factoren ook van belang.

Bewegen

Als eerste is het bewegen erg belangrijk. Hoe vaak bezoek jij het toilet en hoe vaak sta je op van jouw werkplek? Kijk eens kritisch naar jouw bewegingspatroon gedurende de dag. Dit is zelfs van belang wanneer je met de fiets of benenwagen naar het werk reist.

Temperatuur

Misschien sta je er niet echt bij stil, maar een goede temperatuur is enorm belangrijk. Werken onder extreme omstandigheden is gebonden aan wetten en regels. Desondanks komt het niet vaak voor dat er zich op een kantoor extreme omstandigheden voordoen. Toch kan het voorkomen dat de omstandigheden zo geregeld zijn, dat een verkeerd ingestelde temperatuur kan leiden tot gezondheidsklachten.

Een goed voorbeeld zijn de koude vingers tijdens het werken. Ben jij enige die het koud heeft op kantoor, dan is het de moeite van het overwegen waard om na te denken over de aanschaf van mofjes (handschoenen). Een extra warme trui aan doet ook wonderen.

Hydratatie

Moderne kantoorpanden. Ze zien er schitterend uit, maar ze kunnen soms funest zijn voor de hydratatie. Kortom, door te weinig vocht binnen te krijgen kun je ook gezondheidsklachten ondervinden. Drink tijdens een werkdag voldoende, om bijvoorbeeld hoofdpijn of sufheid te voorkomen.

Tot slot: zithouding

Daar is ‘ie weer: de zithouding. Mocht het niet mogelijk zijn om over te gaan tot de aanschaf van een zit sta bureau, controleer dan of het bureau waar achter gewerkt wordt in hoogte verstelbaar is. Is dit niet het geval, laat dit dan weten aan jouw werkgever. Bespreek de mogelijkheden om een bureau aan te schaffen dat wel in hoogte verstelbaar is. Je kunt via deze website zien dat dit geen dure aanschaf hoeft te zijn (inderdaad, dit zijn zit sta bureaus).

Door 300woorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *