Een kartonnen doos wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal voor producten en goederen. Deze dozen zijn vaak verkrijgbaar in de kleur wit of bruin. Hiernaast zijn kartonnen dozen verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.
 

Karton

Karton bestaat uit meerdere lagen papier. Vouwkarton wordt gemaakt van oud papier, populieren- en dennenhout. Massiefkarton wordt alleen van oud papier gemaakt. Aangezien karton gemaakt wordt van oud papier is het gerecycled materiaal.
 

De verschillen

Zoals bovenstaand al kort benoemd zijn er verschillende soorten kartonnen dozen zoals een dekseldoos, een palletdoos, een Amerikaanse vouwdoos, een autolockdoos en ga zo maar door. Een dekseldoos is een kartonnen doos die bestaat uit twee delen, de bodem en de deksel. Door deze verschillende delen kunnen producten met een verschillende hoogte gemakkelijk verzonden worden. Een palletdoos is een vouwdoos die dezelfde afmeting heeft als een pallet. Deze dozen worden vaak in transport gebruikt. De Amerikaanse vouwdoos is een standaard vouwdoos. Deze doos is gemakkelijk te vouwen aan beide kanten. Deze doos wordt vaak gebruikt als verhuisdoos (verkrijgbaar bij verschillende doe-het-zelf-zaken). De autolockdoos is een vouwdoos die automatisch sluit. Deze doos wordt vaak gebruikt binnen de e-commerce.
 

Product

Kartonnen dozen komen in verschillende diktes. Deze diktes gaan vaak gepaard met de sterkte van de kartonnen doos. Een breekbaar product versturen? Dan kan er het beste gekozen worden voor een kartonnen doos van dik karton. Voor producten als schilderijen zijn er speciale schilderijdozen. Voor poster is een kokerdoos het meest geschikt.
 

Kartonnen doos op maat

Naast standaard maten zijn kartonnen dozen ook op maat te verkrijgen. Deze dozen kunnen speciaal op maat gemaakt worden naar eigen wensen en behoeften. Een kartonnen doos op maat kan bijvoorbeeld in de kleur van een bedrijf gemaakt worden of bedrukt worden met het logo. Hiernaast kan een kartonnen doos geproduceerd worden in alle mogelijke maten.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *