Tijdens het organiseren van een evenement of feest kom je het vast wel tegen: een drive in show. Deze kun je huren, maar wat is het nu eigenlijk? Een drive-in show is een dj die zijn eigen apparatuur en verlichting meeneemt. Ideaal wanneer je zelf geen verstand hebt van muziekapparatuur en het aan een ervaren persoon over wil laten. Nu je weet wat een drive-in show is gaan we wat dieper in op het zelf starten van een drive-in show.

DJ apparatuur

De benodigde apparatuur hangt af van wat je gaat draaien. Wanneer je met LP’s aan de gang gaat heb je natuurlijk andere apparatuur nodig dan bij het draaien vanaf USB sticks. Om te beginnen met een klein budget is een MIDI controller, laptop en dj software benodigd zodat je thuis aan de slag kunt. Een basic MIDI controller kun je al voor zo’n €200,- aanschaffen. Wat dj software betreft volstaat een gratis versie om mee te starten, wanneer je wat meer vertrouwd bent kun je altijd de volledige versie nog aanschaffen.
Wil je met cd’s gaan draaien? Dan moet je op zoek naar tabletop cd-spelers. Met een dubbele kun je nummers gemakkelijker in elkaar over laten lopen met behulp van een dj mixer.  Voor een dubbele tabletop cd-speler en een dj mixer ben je een paar honderd euro kwijt.
Naast bovengenoemde zijn er ook systemen die het mogelijk maken om vanaf een USB stick te draaien. Wil je het echt goed doen, dan koop je een systeem wat met CD’s, USB’s en MIDI overweg kan. Merken als Numark en Pioneer komen hierbij vaak naar boven. In clubs maken ze voornamelijk gebruik van Pioneer CDJ 2000’s in combinatie met een DJM 900 dj mixer. Dit systeem kost echter al snel €5000,-.

Boxen en verlichting

Naast de bovengenoemde apparatuur heb je natuurlijk ook boxen nodig om het geluid over te brengen op het publiek. Hierbij doe je er goed aan om je te laten informeren bij een specialist. Een kleine zaal heeft natuurlijk minder krachtige boxen nodig dan een grote zaal. Daarnaast is, afhankelijk van de locatie en situatie, bescherming nodig tegen bijvoorbeeld regen.
Wat licht betreft moet je nadenken over wat je wil bieden. Ga je voor flitsende en bewegende lampen of wat meer statische verlichting. Ook het licht dient aangestuurd te worden via bijvoorbeeld een KLS 801.

Overige benodigdheden

Om jezelf goed te presenteren heb je een meubel nodig om achter te staan en je apparatuur op te stellen. Dit alles moet vervoerd kunnen worden met bijvoorbeeld een busje of aanhanger. Voordat dit alles nodig is moet je jezelf ook promoten en een naam geven. Zonder naam ben je immers niet bekend en zul je niet geboekt worden.
Huur je toch liever een drive-in show? Kijk dan eens op de website van psound.nl.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *