Het is alweer 10 jaar geleden dat de eerste Apple iPhone de Internationale markt betrad. De revolutionaire telefoon veroverde in een paar jaar de gehele wereld. Een simpel design met vele “features”, iPhones zijn anno 2017 een van de best verkochte smartphones ter wereld. Sterker nog, de iPhone Helaas levert populariteit en “buzz” ook een hoop problemen op. Breekbare onderdelen, makkelijk te kraken software en productiefouten, Apple heeft een aantal keer de plank flink misgeslagen. Dit artikel zal de top 3 mythes over iPhones doornemen.
Mythe 1: Jailbreaken mag niet!
Jailbreaken is een manier om alle apps te kunnen downloaden, zonder hiervoor te betalen. Of het illegaal is, is jarenlang een veelbesproken onderwerp geweest. Apple is duidelijk tegen, zij verliezen geld op jailbroken telefoons. Een manier om dit tegen te gaan is om geen garantie te geven aan jailbroken telefoons. De vraag is dus: mag het wel of niet? De U.S. Library of Congress (onderdeel van het Amerikaanse congres) heeft medegedeeld dat jailbreaken mag, aangezien de eigenaar mag doen met zijn/haar telefoon. Case dismissed!
Mythe 2: Het scherm van een iPhones krijgen snel krassen
Je hoort het vaak: iPhones krassen heel snel! De kans dat iPhones krassen krijgt verschilt per persoon en wat hij/zij in haar zakken heeft. Een broekzak met daarin een iPhone en een autosleutel, fietssleutel of huissleutel krast veel sneller dan een iPhone in een lege broekzak. Apple maakt gebruik van Gorilla Glass, een speciaal soort glas dat 30 keer steviger is dan plastic. Bij elke smartphone geld dezelfde wet: “Zorg goed voor jouw smartphones, en de smartphone zal langer meegaan”. Mocht jouw iPhone kapot gaan, dan kan je bij verschillende bedrijven de iPhone repareren. Voor meer informatie over het repareren van iPhone schermen (waaronder de iPhone 6), klik hier!
Mythe 3: iPhone 6 toestellen kunnen makkelijk buigen
In 2016 was er kort ophef over buigende toestellen. Een iPhone 6 in een skinny jeans zat zo strak, dat het toestel boog en doormidden brak. Een broodje aap verhaal? Gedeeltelijk. Het toestel in kwestie was al gedeeltelijk kapot en fragiel. De druk op het toestel was dusdanig groot dat het toestel in meerdere stukken uit elkaar viel. Dit verhaal ging viraal. Een aantal eigenaren waren zo bezorgd op deze bevindingen, dat ze het toestel verkochten. Het laat perfect zien hoe makkelijk mensen kunnen geloven in onzin verhalen.
In conclusie, kunnen we 1 ding zeggen: geloof niet alles en zorg goed voor je spullen! Oh ja, een screenprotector en case is ook een goede investering voor een smartphone!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *