iPhone 6 is groter dan alle voorgaande modellen, maar het toestel is ook dunner dan zijn voorgangers. Apple sprak enkele jaren terug over dun, dunner, dunst en het leek ook echt die kant op te gaan want iPhone 6 is slechts 6.9 mm dik. Wellicht komt er een eind aan het tijdperk dun, dunner, dunst want bronnen melden dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus langer en dikker worden dan zijn voorgangers. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom?
Vooraanstaand analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities meldt dat Apple genoodzaakt is om de iPhone 6s dikker te maken vanwege het gebruik van een nieuw en steviger aluminium uit de zogenaamde 7000-serie. De analist die doorgaans goed geïnformeerd is denkt dat de iPhone 6s 0,2 mm dikker zal gaan worden ten opzichte van de iPhone 6. Het verschil is minimaal en waarschijnlijk merk je er als gebruiker nauwelijks iets van.
Vorig jaar kreeg Apple enkele klachten binnen over het buigen van iPhone 6 en in het speciaal over iPhone 6 Plus. Doordat Apple dit wil uitsluiten kiezen ze mogelijk voor een nieuw soort aluminium waardoor de aankomende generatie een stuk steviger zullen zijn. Apple topman Phil Schiller sprak laatst tijdens een interview uit dat Apple bij elk model de afweging maakt hoe dik, zwaar en groot het toestel gaat worden. Een andere reden waarom de iPhone 6s en iPhone 6s Plus dikker worden heeft mogelijk te maken met het Force Touch Display. Deze nieuwe technologie zal geïmplementeerd worden in de nieuwe generatie van de iPhone.

Op iPhone 6s geen zichtbare antennestrepen?

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn beide twee prachtige smartphones. toch storen heel veel gebruikers zich aan de zichtbare antennestrepen. De behuizing van de toestellen is volledig van aluminium en dan is het lastig voor draadloze technologieën om signalen uit te zenden. Dit probleem is op te lossen door plasticstrips te plaatsen aan de achterzijde van het toestel, alleen dit oogt niet geheel mooi. Wellicht is dit in de toekomst voorbij, want Apple heeft een patent waarin staat dat er met een nieuw soort composietmateriaal dat precies hetzelfde eruit ziet als geanodiseerd metaal gewerkt kan gaan worden. Hierdoor zullen de antennestrepen niet meer zichtbaar zijn. Of Apple het patent al ingaat zetten bij iPhone 6s is niet duidelijk. Wellicht komt het toestel net iets te vroeg voor deze doorbraak.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *