Op 25 oktober 2013 werd de nieuwe iPhone uitgebracht. De iPhone 5 wel te verstaan. Deze dag was voor veel Apple liefhebbers weer een reden om een nieuwe telefoon aan te schaffen. Je wil natuurlijk wel met de trend meegaan en het nieuwste van het nieuwste hebben. Maar is de iPhone 5 ook echt beter dan de 4? De verschillen tussen deze twee smartphones worden in dit artikel besproken.

De verschillen

De iPhone 5 zal gebruik kunnen maken van het snelle mobiele netwerk LTE oftewel 4G. Op dit moment is Nederland zo goed als volledig gedekt op het gebied van 4G en kun je op vrijwel iedere plaats in Nederland snel internetten op je smartphone. De internetsnelheid kan hiermee tot wel 15 keer sneller zijn dan op je huidige smartphone. Erg prettig dus!
De accu is ook onderhanden genomen. De iPhone 5 zijn batterijduur is ten opzichte van de iPhone 4 bijna verdubbelt. Je kunt nu een dikke 9 dagen je telefoon op stand-by laten staan. Maar wie laat zijn smartphone tegenwoordig 9 dagen aan staan zonder er gebruik van te maken? Niemand dus. Echter mag je er van uit gaan dat de telefoon bij intensief gebruik minimaal een dag en waarschijnlijk nog langer mee zal gaan.  
Wat betreft de processor van de iPhone 5 kan gezegd worden dat deze 2 keer zo snel is dan de iPhone 4. Het enige voordeel wat je hier van kunt ondervinden is dat apps wat sneller geopend zullen worden en spelletjes wat beter zullen draaien op je smartphone. De gemiddelde gebruiker zal hier overigens vrij weinig van merken.
Wie vond dat de iPhone 4 te dik was en te veel woog zal blij zijn met de komst van de 5. Deze is namelijk 25 gram lichter. de 4 weegt 137gram terwijl de 5 maar 112 gram weegt. De behuizing is echter relatief hetzelfde gebleven. Uit onderzoek is gebleken dat het gewicht echter vrij weinig uit maakt maar dat de ligging in de hand het verschil maakt. Dit zou bij de iPhone 5 beter zijn. Tevens is het scherm groter. Deze is namelijk 5 inch in plaats van 3,5 inch. Voor de een is het fijner dan de ander. Houdt hier dus rekening mee en kies de juiste telefoon.
Zoals we van Apple gewend zijn is de adapter aansluiting nog eens verandert. Er wordt nu gebruik gemaakt van een zogeheten lightning dock connector. Deze connector is een stuk kleiner maar veel meer voordelen heeft het eigenlijk niet. Eerder nadelen. Wanneer je meerdere Apple producten hebt zul je niet iedere oplader zo maar in een ander apparaat kunnen doen. Je hebt dus meerdere adapters nodig. Voor Apple zijn dit natuurlijk extra inkomsten.
Als laatste is er nog de verbeterde camera. De camera heeft weliswaar nog steeds 8 megapixels maar zou wel 40% sneller moeten zijn dan zijn voorganger. Tevens kun je er panoramafoto’s mee maken.
 

De prijzen

Schrik niet. De iPhone 5 kost op release €599,-. Vind je dit een te hoge prijs en wil je op zoek naar een alternatief? Neem dan eens een kijkje op https://www.refurbishediphonekopen.nl. Deze iPhones zijn zo goed als nieuw. Ze worden gereviseerd en voorzien van nieuwe onderdelen zoals een nieuwe behuizing, knoppen, batterij en nieuwe accessoires. Het grootste verschil is de prijs. De goedkoopste iPhone 5 kost bijvoorbeeld maar €349,-. Tevens krijg je 12 maanden garantie op de telefoon, niet verkeerd dus.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *