Misschien droom jij wel van een eigen bioscoopkamer? Voor de mensen die van films houden en een ruimte over hebben in huis is dit ook gewoon te realiseren. Je kunt namelijk met een niet al te grote investering een leuke bioscoopkamer maken in huis. Wanneer je hiermee aan de slag gaat zul je snel genoeg de voordelen hiervan ontdekken, je kunt van alles wat de film te bieden heeft genieten. Je hoeft hiervoor niet eens meer naar de bioscoop! Voor de echte filmfanaten is dit dus een fantastische optie. Ondanks dat het een grote investering lijkt hoeft een eigen bioscoopkamer helemaal niet zo duur te zijn.
 

Voorbereidingen bioscoop in huis

Het voorbereiden van een klus begint altijd met het opstellen van het budget. Wanneer je weet wat je uit kunt geven kun je gaan oriënteren. Als tweede is het belangrijk om te kijken wat de beschikbare ruimte is voor de bioscoopkamer. Denk ook na over de ligging van de kamer, moet er extra isolatie komen voor de buren? Of grenst de kamer niet aan het huis van de buren? Wanneer je naar deze aspecten hebt gekeken kun je gaan kijken naar de mogelijkheden voor een beamer, scherm, het geluid en natuurlijk het meubilair.
 

Materialen voor de thuisbioscoop

Een beamer is een belangrijk onderdeel voor de thuisbioscoop, daarnaast moet dit aangevuld worden met een goed projectiescherm of een perfect vlakke witte muur, een dvd- of blu-rayspeler, een goed geluidssysteem en de aankleding van de kamer.
Wil je graag echte bioscoopstoelen in de ruimte, of wil je misschien leuke bankstellen neerzetten? Ga eens online kijken of je ergens oude bioscoopstoelen kunt vinden. Mochten deze versleten zijn, dan kun je altijd nog opnieuw (laten) bekleden.
 
De beamer moet van goede kwaliteit zijn om het echte bioscoopgevoel te krijgen thuis. Er zit veel verschil in soorten beamers en dus ook in de kwaliteit. Heb je een klein budget? Kijk dan voor een goede tweedehandse beamer met een bijhorend projectiescherm. Sony heeft een hele goede beamer voor de thuisbioscoop op de markt gebracht.

Naast het beeld is geluid natuurlijk net zo belangrijk voor de echte bioscoopervaring. Goed geluid kan een film maken of breken. Heb je ooit wel eens een film gekeken zonder geluid? Mocht je dat hebben geprobeerd, dan merk je dat het helemaal niet zo spannend is. Goed geluid is dus van groot belang. Een 3d soundsystem van Quantis is een goede optie voor een perfect bioscoopgeluid.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *