Het voetbal seizoen is ten einde. Dat betekent dat we kunnen terugkijken op de mooiste wedstrijden, de prachtige goals en de indrukwekkende voetbaluitslagen. Bij onze terugblik kwamen we op fantastische en historische momenten van het afgelopen seizoen.

Indrukwekkend seizoen Utrecht

FC Utrecht beleefde een bijzonder seizoen. Een jaar geleden besloot het technisch hart van de club om aanvallend en aantrekkelijk voetbal te spelen. Dit ging gepaard met grote overwinningen, maar ook even grote nederlage. Op 8 maart 2015 boekten de Domstedelingen een glansrijke overwinning op AZ. Al na zeventien minuten stond de thuisploeg met 3-0 voor, waarna in de tweede helft flink werd doorgescoord door de Utrechters. Daartegenover heeft Utrecht ook slechte voetbal uitslagen geboekt. Op 26 oktober 2014 werd met 5-1 verloren van de kampioen van de Eredivisie: PSV. Waarschijnlijk herinnert u zich de schitterende goal van Adam Maher nog wel, waardoor PSV om een 1-0 voorsprong kwam. Het was niet de enige keer dat de Eindhovenaren een goed resultaat boekten. Met de voetbaluitslagen van vorig seizoen zijn ze immers kampioen geworden.
 

Grootste overwinning uit de Eredivisie

De grootste overwinning in de Nederlandse competitie van vorig seizoen staat op naam van Vitesse. De Arnhemmers wonnen met maar leifst 6-1 van ADO Den Haag. Vitesse-verdediger Kelvin Leerdam zette deze wedstrijd twee doelpunten achter zijn naam, al binnen 14 minuten. Als we over de grens kijken, dan valt de 8-0 overwinning van Barcelona op en de 6-1 winst van Stoke City op Liverpool, in nota bene de afscheidswedstrijd van Liverpool Legend Steven Gerrard.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *