Incassobureau, deurwaarder of advocaat?

Er is een klant die al lange tijd geen rekening meer voldoet. Moet je op zo’n moment een incassobureau, deurwaarder of advocaat inschakelen? Lees snel verder!

Incassobureau

Een incassobureau int schulden. Dit in opdracht van een bedrijf waarvan de klanten niet betalen. Wanneer een incassobureau is ingeschakeld, loopt het meeste contact via het incassobureau in plaats van het bedrijf. Het bedrijf dat het incassobureau inschakelt, betaalt deze kosten bovenop de kosten van de schulden die teruggeëist worden. Het incassobureau geeft een debiteur 10 dagen om de vordering inclusief incassokosten te betalen.

Advocaat

Sommige incassobureau hebben een advocaat in dienst die een dagvaarding regelen. Het is belangrijk dat de dagvaarding overtuigend is voor de rechtbank. De rechtbank zal een bepaald bedrag aangeven waarop bij de debiteur beslag gelegd mag worden. Wanneer het over een zaak gaat boven de €25.000 moet er een advocaat ingeschakeld worden. Deze zal de zaak vervolgens op een goede wijze afsluiten.

Deurwaarder

De deurwaarder is een van de laatste stappen. Een dagvaarding moet zogenoemd worden ‘betekend’ door een deurwaarder. Wanneer het kan wordt de deurwaarder op pad gestuurd. Dit keer gaat de deurwaarder op pad namens de uitspraak van de rechtbank. De deurwaarder zal op dat moment de beschikking weer moeten ‘betekenen’. Wanneer dit ingaat heeft de debiteur nog twee dagen om te betalen. Heeft de debiteur nog steeds niet betaald na twee dagen? Dan zal de deurwaarder gaan executeren. Dit brengt nog meer kosten met zich mee, die door de deurwaarder op de veroordeelde verhaald zullen worden.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *