Je tuin onderhouden kost vaak veel tijd. Daarom is het handig om te kiezen voor planten die weinig verzorging nodig hebben, maar die toch een goede aanvulling zijn in je tuin. Met de Ilex crenata koop je een heester die weinig onderhoud behoeft, maar wel heel praktisch is om in de tuin te hebben.
 

Ilex crenata, geschikt als haag


De Ilex Crenata, ofwel de Japanse hulst, is een heester uit Korea en Japan. Hij lijkt op de traditionele hulst, die wij kennen als kerstplant. De Ilex crenata heeft dezelfde felgroene blaadjes en in het najaar groeien er zwarte besjes aan deze heester. De Ilex crenata heeft ook veel trekken van de buxus, die in Nederland veel als haag wordt toegepast. Ook de Ilex crenata is zeer geschikt daarvoor, al wordt hij niet zo hoog, ongeveer 1 meter.

Weinig onderhoud

De Ilex crenata heeft enkele voordelen ten opzichte van de buxus. Zo is de Ilex crenata zeer winterhard. Daarnaast is deze heester niet vatbaar voor de buxusziekte. Het onderhoud van de Ilex crenata kost ook een stuk minder tijd; snoeien hoeft maar eens per jaar. Het einde van het voorjaar is daarvoor de meest geschikte tijd.
 
Bonsaiboompje
De Ilex crenata is geen opvallend bloeiende plant. Integendeel, de kleine witte bloemetjes zijn nauwelijks zichtbaar. Maar deze heester is wel de perfecte plant om ondersteuning te geven aan de structuur in je tuin. Je ziet hem om die reden vaak terug in Japanse tuinen. Ook wordt hij gehouden als bonsaiboompje omdat hij zeer traag groeit.
 

Verzorging van de Ilex crenata

Ilex crenata
Ilex crenata

Je kunt de Ilex crenata in zon of schaduw zetten. Kies in elk geval een beschutte plek met weinig wind, anders kan het blad lelijk worden. Verplaats de plant niet te vaak. Zorg daarnaast voor goed doorlatende grond.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *