Dat is een goede vraag! Quads zijn bijzondere vierwielers die inzetbaar zijn voor vele taken. Afhankelijk van het model kunnen de kosten wel flink oplopen. Gelukkig kun je bij Fastfuriousscooters.nl ook een quad leasen, maar hoe werkt dat eigenlijk? En met welke meerkosten moet je rekening houden?
 

Wat is een quad eigenlijk?

Voor je een quad gaat leasen moet je wel weten wat voor een soort voertuig het nu eigenlijk is. Quads worden ook wel ATV genoemd wat staat voor All Terrain Vehicle. Door de vier grote banden kunnen ze op nagenoeg ieder terrein rijden,
van een asfaltweg tot onherbergzaam terrein zoals in het bos. De wegligging met vier wielen lijkt op een auto, de handbediening en het stuur lijkt meer op een motor of scooter. Afhankelijk van het aantal cc heb je er een bromfietsrijbewijs voor nodig of een autorijbewijs.
 

Welk rijbewijs heb ik nodig?

Wanneer de motorinhoud 50cc niet overschrijdt mag je er met een bromfietsrijbewijs of met een standaard autorijbewijs op rijden. Wanneer de motorinhoud groter is zul je een autorijbewijs nodig hebben. Dus niet een motorrijbewijs, hoewel de bediening meer overeenkomt met een motor. In beide gevallen moet je minimaal 18 jaar oud zijn om op een ATV te mogen rijden, ook bij de 50cc versie.
 

Kopen met kenteken

Omdat niet iedereen op de openbare weg zal gaan rijden is een kenteken aanvragen een optie, geen verplichting. Zo worden zwaardere modellen regelmatig ingezet als landbouwvoertuig. Laat er een trekhaak op monteren en je kunt op het land werken. Voor de 50cc versie vallen de kosten voor een kenteken, BPM en leges nog mee, hoe groter de cilinderinhoud hoe hoger dit bedrag zal oplopen. Dan hebben we het voor 500cc over een bedrag van rond de 1000 euro. Wanneer de ATV alleen gebruikt zal worden op eigen terrein kun je dus een bom duiten besparen door geen kenteken te registreren. Ga er dan ook niet mee de openbare weg op, want dan kun je in de problemen komen. Over de kosten gesproken…
 

Wat kost een quad eigenlijk?

Hoe groter de motorinhoud hoe duurder de ATV zal uitvallen, dat is in de meeste gevallen de vuistregel. Een zware motor betekent ook dat het voertuig een flinke belasting moet kunnen dragen, alle onderdelen moeten daar wel op afgestemd zijn. Voor de lichtere modellen kun je voor minder dan 2500 euro klaar zijn, de zware uitvoeringen kunnen meer dan 8 mille kosten. Je krijgt er heel wat voor terug, toch blijft het een flink bedrag. Zeker als je kiest voor een registratie met kenteken. Gelukkig bestaat er de optie voor een quad leasen.
 

Hoe werkt een quad leasen?

Als je naar Fastfuriousscooters.nl gaat zie je allerlei voertuigen staan, van elektrische fietsen tot aan ATV’s. Mooi spul allemaal, maar ze geven het niet zomaar weg. Je kunt kiezen voor direct betalen maar je kunt ook een fiets, scooter of quad leasen. Dat betekent niets meer dan kopen op afbetaling, je voldoet het totale bedrag in een aantal termijnen dat je zelf bepaalt. Dit kan variëren van 12 tot 72 maanden. Dan betaal je vaak tientjes per maand in plaats van duizenden euro’s in één keer. Als je veel andere kosten hebt, of je wilt jouw spaarrekening niet aanspreken, dan kan een quad leasen een uitkomst zijn.
 
Bestellen gaat bijna hetzelfde, alleen kies je in plaats van direct betalen voor een leasecontract. Je moet dan enkele stappen doorlopen bij de leasemaatschappij (die staat los van de verkoper) en na goedkeuring kun je de rest afhandelen met de winkel. Er wordt dan een vast bedrag per maand afgeschreven volgens de overeenkomst (lees de kleine lettertjes!) en je kunt snel rijden op jouw All Terrain Vehicle. Als je nog vragen hebt over deze voertuigen kun je contact opnemen met de winkel, of ga langs bij de dealer.

Door admin