Een goed sportbeleidsplan opstellen kan een hele klus zijn. Er zijn een hele hoop factoren waar je rekening mee moet houden. Je moet rekening houden met bijvoorbeeld faciliteiten of wat er plaatselijk mogelijk is. Ook moet er een afweging gemaakt worden in vraag en aanbod in wat aantrekkelijk is. Het is dan natuurlijk fijn om externe hulp in te schakelen. Een hulp die met jarenlange ervaring en expertise, het beleidsplan goed bij kan sturen. Een goede adviesbureau kan hier bij helpen!
 

Een goed sportbeleidsplan begint bij verschillende factoren

Allereerst moet er goed geanalyseerd worden welke factoren mee wegen in het beleid. Er moet gekeken worden naar welke sportverenigingen er in de buurt zijn gevestigd. Daarna moet er gekeken worden naar hoe groot deze verenigingen zijn en ook hoe populair. Op die manier kan er een conclusie getrokken worden over welke sporten nou populair zijn en welke niet.
 

Het sportbeleidsplan moet ook nog ontworpen en aangelegd worden

Wanneer het voor onderzoek gedaan is en men precies weet wat er speelt, en ook weet wat populair is en wat niet, dan kan het vervolg proces beginnen. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe sportvelden of andere voorzieningen ontworpen en vervolgens aangelegd. Hierdoor kunnen er voor populaire zoals voetbal, weer nieuwe velden aangelegd worden waardoor de sportparticipatie verhoogd. Ook voor de minder populaire sporten kan dit interessant zijn. Door hier velden voor aan te leggen zorg je er voor dat het meer onder de aandacht komt. Hiermee worden de lokale verenigingen ook weer een beetje in de spotlight gezet.
 

Een goed beleid verhoogt de sportiviteit

Vandaag de dag komt het steeds vaker voor dat de sporters, een stuk minder sportief zijn. Ze spelen tegenwoordig niet meer zo netjes en maken de algehele sfeer op het veld niet beter. Het is dan ook belangrijk om een goed advies mee te nemen in het beleid op het gebied van sportiviteit.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *