Een aantal jaar geleden brak de economische crisis uit. Veel bedrijven moesten nood gedwongen sluiten, zo ook in de bouw. Bouwbedrijven moesten sluiten en veel projecten werden uitgesteld of overgenomen. Banken gaven minder snel leningen uit omdat de kans dat zij hun geld terug gingen zien steeds kleiner werd. Bouwvakkers kwamen op straat en vonden met moeite een baan of helemaal geen. Op dit moment gaat het steeds beter met de huizenbouw. Nieuwe projecten worden gestart en bouwbedrijven hebben weer medewerkers nodig. Maar hoe wordt een huis nu eigenlijk gebouwd?

Voorbereiding

Voor dat een huis gebouwd wordt moet er van alles en nog wat gepland worden. Als eerst zul je toestemming moeten krijgen van de gemeente. Daarvoor heb je een bouwplan nodig. In dit plan komen alle kosten naar boven en zal het ontwerp getoond worden. Kleinere bedrijven hebben vaak extra financiering nodig Wanneer deze zaken op orde zijn moet je op zoek gaan naar de juiste partijen. Een huis wordt doorgaans niet gebouwd door één bedrijf. Zo heb je bijvoorbeeld ook elektriciens nodig en installateurs. Voordat de bouw van start gaat moeten hier contracten voor getekend worden. Bij de bouw van meerdere huizen of een groot appartementen complex kan het zelfs voorkomen dat er voor de bouw überhaupt van start gaat al een hoop verkocht moet zijn.

De bouw zelf

De bouw gaat van start met de ontruiming van de kavel. Alle bomen en planten moeten verwijdert worden. Vervolgens zal er een deel afgegraven moeten worden waarna er enkele leidingen geplaatst kunnen worden. Hierna wordt de fundering gestort zodat de daadwerkelijke bouw van het huis kan beginnen. Er wordt begonnen met het plaatsen van de muren. Eerst worden de binnenmuren geplaatst vervolgens de buitenmuren waarbij isolatiemateriaal wordt verwerkt. Zodra de muren op hoogte zijn wordt de vloer / het plafond gestort. Als laatst wordt het dak geplaatst. Bovenstaande werkzaamheden worden in een aantal maanden verricht. Hierna is de afwerking aan de beurt. Outlets worden geplaatst. De badkamer wordt betegeld, de keuken wordt geïnstalleerd en de raamkozijnen worden afgewerkt met aluminium. Deze worden gemaakt met behulp van aluminium bewerkingsmachines. Zodra de kozijnen, ramen en deuren geplaatst zijn is het huis voor het eerst water dicht. Het project begint nu op zijn eind te komen. De kopers komen zullen regelmatig langs komen om het pand te bekijken en zullen erg kritisch zijn op fouten tijdens de bouw. Zorg er dus voor dat alles er tip top uit ziet om problemen te voorkomen. De sleutel wordt uiteindelijk in overleg met de makelaar overhandigt aan de kopers waarna zij hier in kunnen trekken.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *