Soms kan het niet anders en zal de hond overdag of gedurende nacht in een hondenpension verblijven. Het kan zijn, omdat je zelf op vakantie gaat. Misschien heb je een bruiloft of een begrafenis? Er zijn tal van redenen om je hond naar een hondenpension te brengen. Het belangrijkste is dan natuurlijk dat er goed voor je hond gezorgd wordt en dat hij gezond, blij en gelukkig weer terugkomt. Graag bespreken we met je de mogelijkheden van een goed hondenpension en waar je op moet letten.

Waarom je hond naar het hondenpension brengen?

Er zijn verschillende redenen waarom je hond even niet bij jou kan blijven. Echter waarom kies je er dan voor om de hond naar een pension voor honden te brengen? Is het niet beter om je hond bij de buren achter te laten of bij familie of vrienden? Natuurlijk zijn er verschillende andere opties dan om je hond naar een pension voor honden te brengen. Het is slim om de mogelijkheden te bekijken en om dan een keuze te maken. Graag sommen we een aantal voordelen op van een hondenpension. Zo weet je precies waar je op moet letten en ook waarom je juist voor een hondenpension kunt gaan kiezen.

De voordelen van een honden pension!

Als je kiest voor een vakkundig en goed hondenpension dan mag je op de volgende voordelen rekenen:
•    een honden pension beschikt over grote kennels welke dagelijks schoongemaakt worden
•    er werkt vakkundig personeel welke precies weten wat er moet gebeuren met de hond
•    de honden worden goed verzorgd en op tijd geborsteld
•    de voeding wordt op tijd gegeven in de juiste hoeveelheid en van een kwalitatief hoogwaardig merk
•    het pension heeft een nauw contact met een goede dierenarts in het geval je hond ziek wordt
•    er is bij de meeste pensions een speelweide waar de hond met soortgenoten (dezelfde grootte en leeftijd) kan spelen
•    ook is er vaak een hondenzwembad waar de hond in kan afkoelen en gewassen kan worden
Natuurlijk zijn er nog meer voordelen. Dit zijn er echter een aantal waardoor je jezelf kunt overtuigen om voor een pension voor je hond te kiezen. Een pension voor je hond is zo slecht nog niet! Toch?

Een onbezorgd gevoel

Het belangrijkste is eigenlijk wel dat je weet dat je je geen zorgen hoeft te maken over je hond. Je weet dat de hond in goede handen is en dat hij voldoende aandacht krijgt. Ook is het zo dat de bouvier, Duitse herder of Engelse bulldog het leven van je vrienden of familie niet zuur zal maken. Een begeleider in een honden pension weet precies hoe ze met je hond om moeten gaan en hoe ze je hond moeten behandelen.

Is een honden pension mogelijk voor alle honden?

Helaas is een honden pension niet toegankelijk voor alle honden. Ziek honden, onverzorgde honden en honden welke niet sociaal zijn naar mensen of andere honden mogen niet naar een honden pension. Hierdoor ontstaat er geen overlast voor jouw hond! Ook een groot voordeel dus. Het is slim om je hond ook voor een bezoek aan een pension voor honden een kuur te geven voor vlooien en wormen.

Wat kost een weekje hondenpension?

Natuurlijk spelen de kosten ook een rol als je voor een honden pension gaat kiezen. Het is daarom slim om te informeren naar de prijs per nacht of de prijs per dag (als de hond niet overnacht). Onze ervaring is dat de meeste pensions een prijs rekenen van 15 euro tot 20 euro voor een hele dag of voor een overnachting. Naast de prijs is de kwaliteit echter ook van groot belang.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *