Hondengeblaf stoppen
Blaffen is een van de vele vormen van vocale communicatie voor honden. Mensen zijn vaak blij dat hun hond blaft, omdat het hen waarschuwt voor de benadering van mensen om hun huis te bewaken of het vertelt hen dat de hond iets nodig heeft of wil.
Soms kan het blaffen van een hond toch heel vervelend worden.
Om hondengeblaf te stoppen moet je de oorzaak van het blaffen proberen te vinden.
Elk soort hondengeblaf heeft een bepaald doel voor de hond, en als hij dan ook nog word beloond voor zijn blaf gedrag, dan weet hij het de volgende keer wel “blaffen om mijn zin te krijgen” Hij gebruikt zijn geblaf in zijn voordeel. Bijvoorbeeld honden die met succes blaffen om aandacht te krijgen of eten.
 
Vandaar dat het belangrijk is om uw hond te trainen om rustig te blijven en om aandacht gerelateerde blaffen te stoppen en hem te leren een ander gedrag te vertonen.
Veel eigenaren weten waarom hun hond blaft alleen al door het horen van de verschillende blaffen. Het blaffen van een hond klinkt anders als hij wil spelen, als in vergelijking met wanneer er iemand aanbelt.
Als u het nodig vind om het blaffen van uw hond te verminderen met of zonder anti blafband is het van essentieel belang om vast te stellen waarom hij blaft.
Het kan enige tijd duren voordat de hond minder gaat blaffen.
Helaas, het is gewoon niet realistisch om er op te rekenen dat uw hond helemaal zal stoppen met blaffen wat eigenlijk ook onnatuurlijk is (dat is hetzelfde als we u zouden verbieden om nooit meer te praten)
Je doel zal zijn om het beheersbaar te houden en de eventuele overlast die het hondengeblaf geeft te verminderen
Houd wel in gedachten  dat sommige honden (rassen) meer geneigd zijn om te blaffen dan anderen.
Als u met een blafband begint is het misschien verstandig om meer informatie op te doen over de antiblafband met spray
hondengeblaf stoppen

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *