De bouw is booming. Door het toenemend aantal inwoners in Nederland wordt de vraag naar nieuwe huizen, appartementen en wijken steeds groter. Gemeenten spelen hier op in door veel planontwikkelingen te laten maken. Bouwbedrijven hebben grote behoefte aan vakkundig personeel, of je nou een metselaar, stukadoor of een timmerman bent. Ze kunnen je gebruiken. Maar waar moet je nou zoeken naar een baan in de bouw die bij je past?

Zoek online

Vaak is de eerste stap die je onderneemt het kijken op vacature sites. Er zijn er in Nederland namelijk heel veel die dagelijks nieuwe vacatures erop zetten. Buiten de vacaturesites hebben bouwbedrijven vaak ook een eigen vacature sectie op hun site waarop ze alle huidige vacatures plaatsen. In deze vacatures staat vaak precies wat ze zoeken, wat de taken gaan zijn en wat ze ervoor teruggeven. Je kan ook gebruik maken van LinkedIn, dit is een gratis social netwerksite die zich vooral richt op zakelijke netwerken. Via LinkedIn kun je contact onderhouden met zakelijke contacten of een nieuwe baan vinden. Je kan er zelf een berichtje op plaatsen, bedrijven kijken veel op LinkedIn als ze specifiek op zoek zijn naar personeel. Je kan natuurlijk ook de vraag stellen op andere social media zoals Facebook.

Neem contact op met arbeidsbemiddelaars

Er zijn ook veel arbeidsbemiddelaars zoals, uitzendbureaus, detacheringsbureaus die constant personeel verbinden aan een bedrijf, bijvoorbeeld Vakmasters. Deze bemiddelaars hebben vaak een uitgebreid netwerk van bedrijven die personeel zoeken, er is meestal redelijk snel een match te vinden.

Kijk rond in je regio

Er zijn in Nederland meer dan 73.000 bedrijven in Algemene burgerlijke en utiliteitsbouw, hierin zijn loodgieters en dergelijke niet meegenomen. Je kan dus bijna wel stellen dat bijna elke stad en dorp wel minimaal één bouwbedrijf heeft. Deze bedrijven sturen vaak met regelmaat een persbericht naar de lokale kranten en huis-aan-huis bladen. Je kan ook gewoon een belletje plegen naar het betreffende bouwbedrijf met de vraag of ze nog personeel zoeken. Je hebt vast ook wel familie, vrienden of kennissen die een baan hebben in de bouw. Je kan ook aan hun vragen of ze op hun werk nog mensen zoeken, een voordeel hiervan is dat ze jou goed kennen en dat ze gelijk kunnen zeggen of die baan bij je past of niet.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *