Bont houdt ons heerlijk warm tijdens de winter. Een heerlijke winterjas met bontkraag of gewoon een complete bontjas. Naast dat het lekker warm is, ziet het er ook nog eens modieus uit. Toch zijn er velen een beetje huiverig als het op bont aankomt. Het grote gros van de mensen zijn echte dierenliefhebbers en vinden het verschrikkelijk dat de dieren moeten lijden omdat wij een bontjas willen. Als je je bedenkt dat er zo’n 6 tot 8 veulens gedood moeten worden voor één jas en zelfs 200 tot 400 eekhoorns, denk je echt nog wel een keer na voordat je die super dure, maar hele mooie bontjas gaat kopen. Dat is waarom veel mensen voor de neppe variant gaan.
 

Productie van nepbont

Acryl en polyester, dat is waar nepbont voornamelijk van wordt gemaakt. De synthetische vezels die daarin zitten, worden gebruikt om nepbont van te maken. Je zou het dus eigenlijk een beetje kunnen vergelijken met plastic. Nu voelt plastic niet zo lekker zacht aan en dat is waarom er katoen of hennep bij toe wordt gevoegd. Dit maakt het neppe bont ietsje zachter. De verschillende materialen worden eerst met elkaar gemengd en vervolgens worden er draden van gemaakt. Dit draad wordt gekleurd, krijgt een beschermlaag en wordt geweven. Op deze manier blijft het sterk en kan het alle weersomstandigheden aan. Daarnaast is dit ook een veel goedkopere manier van produceren dan echt bont. En niet geheel onbelangrijk: het is diervriendelijk. Daarnaast is het steeds minder goed te onderscheiden van echt bont.
 

Verschil zien tussen echt en nepbont

Wil je zeker weten dat je nepbont hebt en geen echt bont? Je kunt het verschil zien, maar dan moet je wel goed kijken. Zo kun je kijken naar de onderkant van het bont. Schuif de bovenste haren een beetje aan de kant en kijk of er aan de onderkant onderwol zit. Dit hebben dieren om ze lekker warm te houden in de kou. Je kunt deze test alleen doen als het bont van lange haren is gemaakt. Is dat niet het geval? Dan kun je ook naar de aansluiting van de haren kijken. Echt bont zit namelijk echt vast aan het leder, terwijl het neppe bont geweven is. Het echte bont is vaak ook wat steviger dan nepbont. Je kunt een naald pakken. Prik je er makkelijk door heen, dan is het hoogstwaarschijnlijk nepbont. Gaat het wat stroever? Grote kans dat het echt bont is.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *