Een aanbouw realiseren is een leuke bijkomstigheid en een goede investering in je huis voor als je meer ruimte wilt creëren, maar als je de intentie hebt om later je huis te verkopen en de materialen en de kwaliteit van de aanbouw zijn hoog, dan is de kans groot dat je huis veel meer oplevert dan voor je het huis hebt gekocht, even de marktwerkingen daar gelaten.

Lang plezier

Een aanbouw zoals een dakkapel zijn tegenwoordig heel populair. Het is fijn dat als je een schuin dak hebt dat je een groot dakkapel hebt om extra ruimte te creëren maar ook een mooi uitzicht. Een dakkapel bouwen ziet er simpel uit, alleen er is veel vakmanschap voor nodig om deze uit te bouwen tot een goed resultaat. Een goede aannemer in Breda heeft hier jarenlange ervaring in en heeft ook het juiste personeel voor om een mooi oplevering te leveren. De mannen die het werk leveren moeten geen last hebben van hoogtevrees, want ze moeten iedere keer op steigers en hoogtes werken. Daarnaast werk je in negentig procent van de gevallen met schuine daken, terwijl we het liefst een vlakke ondergrond gewend zijn.

Wat heb je nodig

Wat is er allemaal nodig om een dakkapel op te bouwen? Een steiger om mee te beginnen, dit in verband met de veiligheid en stabiliteit om mee te werken. Een zaagtafel plus een cirkelzaag, een Reciprozaag, een kraan om de prefab dakkapel te hijsen, de andere optie is dat de aannemer op locatie een dakkapel bouwt. Preventieve veiligheidsmiddelen, zoals veiligheidsschoenen, helm, bril, oorbescherming. Een stel afdekzeilen om ervoor te zorgen dat de hele boel niet nat wordt en natuurlijk verder gereedschap.

Vergunning

Vaak kiezen mensen voor het plaatsen van twee dakkapellen waardoor de prijs ook aanzienlijk afneemt. Van te voren moet er ook worden gekeken of er in het verzorgingsgebied en de grootte van het dakkapel een vergunning aangevraagd moet worden. Allereerst moet er voor de plaatsing een uitsparing worden gemaakt in het dak, zodat je van buiten en binnen kan werken om de constructie op te bouwen. In sommige gevallen moet de horizontale dwarsbalk worden doorgezaagd, deze moet echter wel worden ondersteund voor de veiligheid met verticale balken.

Constructie

Daarna kan de constructie worden gebouwd, een voor een worden de balken op de plaats bevestigd. Allereerst moet het venster in de uitsparing moet worden gemaakt. Daarna is het mogelijk om het skelet op te bouwen, de verticale balken eerst en daarna is het mogelijk om de horizontale balken te bevestigen.

Dak

Nadat de constructie is opgebouwd, is het tijd om de buitenkant verder af te werken. Allereerst wordt het dak geplaatst. Hiervoor kun je dakbeschot gebruiken, let wel op dat dit minstens 3 centimeter hoger ligt dan de dakrand. Daarna worden de dakpannen teruggelegd, ook deze moeten wat hoger worden geplaatst met een hoogte van 1,5 centimeter.

Buitenkant

Als het dak is geplaatst wordt de buitenkant verder afgewerkt. Omdat een dakkapel van hout of kunststof is moet er ook isolatie in worden geplaatst. Zorg voor een goede isolatielaag om lekken van warmte of kou te voorkomen. De meeste aannemers isoleren zowel de binnen als buitenkant om er zeker van te zij dat er geen lekken ontstaan. Daarna wordt het skelet afgewerkt met platen om het geheel vorm te geven. En als laatste wordt het glas geplaatst. Ook deze moet goed kunnen isoleren om er zeker van te zijn dat er tijdens alle weersomstandigheden geen kou of warmte doorheen komt.
 
In grove lijnen is dit hoe een dakkapel word opgebouwd, bekwame aannemers hebben jarenlange ervaring om deze aanbouwen tot een goed resultaat om te toveren, ook voor aanbouwen op maat moeten er nauwelijks grenzen zijn.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *