Naast de traditionele (Finse) sauna’s bestaan er tegenwoordig ook infraroodcabines. Deze infraroodcabines worden steeds populairder. Dit is niet zonder reden, want een infraroodcabine heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele sauna.
Opwarmtijd
Een traditionele sauna moet opgewarmd worden tot 70/110 graden. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de grootte van de sauna en de kracht van de kachel die in de sauna is geplaatst. Gemiddeld genomen kan je zeggen dat het zo’n 45 minuten duurt om een sauna op te warmen tot de gewenste temperatuur. Bij een infraroodcabine is de opwarmtijd maar 5 tot 10 minuten. Dit komt omdat het bij een infraroodcabine niet gaat om de warmte van de lucht in de sauna maar om de stralingswarmte die van de lampen afkomt.
Goedkoper in verbruik
Bijna alle traditionele sauna’s moeten worden aangesloten op krachtstroom. Dit wil zeggen dat ze enorm veel stroom verbruiken.  Bij een infraroodcabine is dit anders. Deze kunnen aangesloten worden op een gewoon stopcontact. Een infraroodcabine verbruikt ongeveer evenveel stroom als een stofzuiger.
Beter voor de spieren
Misschien wel het allergrootste en belangrijkste verschil tussen een traditionele sauna en een infraroodcabine is het positieve effect dat een infraroodcabine heeft op je spieren en gewrichten. U kunt verschillende soorten stralers in een infraroodcabine plaatsen, zodat de cabine perfect is afgesteld op de behoeftes jouw lichaam. Infrarood dringt veel dieper door in de huid waardoor het een helende werking heeft op de spieren en gewrichten. Infraroodwarmte stimuleert daarnaast ook de bloedomloop, afvalstoffen worden sneller afgevoerd, en bloedvaten verwijden waardoor de huid en het lichaam grondig gereinigd wordt. Wat ook een fijne bijkomstigheid is, is dat je in een infraroodcabine extreem veel transpireert wat zorgt voor een hoge calorieverbranding.
Benauwdheid
Voor veel mensen is benauwdheid een belangrijke reden om niet in een traditionele sauna te gaan. Door de hoge temperatuur (70 tot 100 graden) en de hoge luchtvochtigheid is het voor veel mensen niet uit te houden in een traditionele sauna. In een infraroodcabine kan de temperatuur daarentegen maar oplopen tot 65 graden. Daarnaast is de luchtvochtigheid in een infraroodcabine laag omdat er geen water op de kachel wordt gegooid.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *