Een ongeziene kaart, die een drawing hand beter maakt en waarschijnlijk laat winnen, wordt een ‘out’ genoemd in poker spellen. Het spelen van een draw hand heeft een positieve verwachting als de kans op het hitten van een out groter is dan de pot odds, die door de pot wordt geboden. De kans om een ‘out’ te hitten met slechts één kaart die er nog moet komen is de outs te delen door de ongeziene kaarten. De kans om op zijn minst één out te hitten met nog twee kaarten op komst is: 1 – niet outs gedeeld door de onbekende kaarten x niet outs -1 gedeeld door de onbekende kaarten -1. De niet outs zijn de onbekende kaarten min de outs.

Dead outs

Een ‘dead out’ is een kaart die normaal gesproken niet als ‘out’ wordt beschouwt in een drawing hand, maar moet wel mee worden geteld bij de berekening om een out te pakken. Outs kunnen om twee redenen ‘dead’ zijn:

  • Een ‘dead out’ kan ervoor zorgen dat een hand van een tegenstander superieur wordt. Bijvoorbeeld: Als Roberto een schoppen flush draw heeft en Daniel een outside straight draw heeft, dan zijn alle schoppen kaarten die Roberto een flush bezorgen dead outs. Daniel heeft namelijk niks aan deze kaarten.
  • Een dead out kan al gezien zijn. In sommige spel variaties zoals in Stud Poker, kunnen sommige kaarten die door spelers worden vastgehouden, worden gezien door alle spelers.

Bron

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *