Uw huis laten stucen kunt u gemakkelijk laten doen door een stucadoor. Dit kunt u door een aannemer laten doen maar dat kost geld. U kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen. Met het juiste gereedschap en materiaal en beetje kennis in huis kunt u zelf gaan stucen. Als u er voor kiest om geld te besparen en het zelf te doen is het wel zo verstandig om te weten hoe u dan te werk moet gaan.
 

Welk materiaal

Als u heeft besloten om zelf te gaan stucen is het belangrijk om te zorgen dat u de juiste materialen in huis heeft. Uw hoeft niet stad en land af te reizen, veel van de materialen zijn te koop bij de bouwmarkten. Mocht u voor iets meer kwalitatieve producten willen gaan, kunt u misschien beter langs een stucadoorgroothandel gaan. Zorg er allereerst voor dat u de juiste gereedschappen in huis heeft. Dit zijn:

  • Speciekuip
  • Sterke boormachine
  • Troffel
  • Aluminium rei
  • Garde
  • Spackmes
  • Spaarbord
  • Plakspaan

 
Verder heeft u ook een mortel nodig. Dit vraagt even om wat meer aandacht bij de aankoop. Het is belangrijk om te letten op de verwerkingstijd en het eindresultaat. Een langdurige verwerkingstijd zoals MP 75 is voor een mortel het beste. Naast de verwerkingstijd moet u ook letten op korrelgrootte van de mortel. Voor het aanbrengen van een dunne laag is de goudband of fix & finish de beste keuze. Voor het aanbrengen van een dikkere laag kunt u een grotere korrel kiezen.

Voorbereiden

Voor het stucen is belangrijk om de muren voor te strijken. Dit is nodig om een mooi resultaat te krijgen en het mooi te laten zitten. Afhankelijk van het soort muur dat u heeft kiest u voor het soort voorstrijk dat u gebruikt. De voorstrijk is aan te brengen met een kwast en roller.
 

Stucen

Als eerst moet u een stucmortel aanmaken. Let daar bij op de mengverhoudingen. Vervolgens laat u de substantie met rust waarna u kunt beginnen met stucen door het pleister op de muur te smeren. Na het stucen moet u de muur glad strijken met een plakspaan en spackmes.
 

Uitbesteden

Denkt u er na het lezen van dit artikel anders over en lijkt het u teveel werk om al die gereedschappen te kopen. Dan kunt u altijd gebruik maken van een aannemer in Hoofddorp bijvoorbeeld. Zij beschikken standaard over de juiste materialen en kennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *