Iedereen heeft een andere smaak qua interieur en accessoires in zijn eigen stekje. Houdt je bijvoorbeeld van een simpel design? Of ga je toch liever voor dat klassieke tintje met die custom made luxe meubels? Veelal hangt de stijl van het interieur in samenhang met de prijs die je bereid bent te betalen. Maar één ding is zeker, iedereen wil het beste uit zijn huisinrichting halen!
Bij deze een paar tips waar je rekening mee kunt houden;
 

Kijk eerst naar jezelf (+partner)

Het is verstandig om voor het kopen te kijken welke stijl bij je past. Dit omdat de stijl ook verschillende prijzen met zich mee kan brengen. Wanneer je voor een klassieke stijl gaat met een “oud” interieur betaal je gewoon meer dan gemiddeld.
 

De kleur

Het is leuk dat je de stijl bepaald hebt maar dit wil nog niks zeggen over de kleur. Deze kun je kiezen door zorgvuldig te kijken naar de woonruimte. Houdt hierbij rekening met de verschillende lichtintervallen, de muren (anders kun je deze weer opnieuw schilderen) en natuurlijk jouw smaak.
 

Inspiratie

Hier komt het moment suprême! Sommige weten natuurlijk al precies de stijl en kleur die ze willen en gaan dan pas op zoek. Maar het kan ook zijn dat je eerst wat inspiratie wilt opdoen voor de stijl- en kleurkeuze. Dus bij deze, kijk is online. Het internet is de grootste inspiratiebron op het eerste gezicht. Je kunt veelal gelijk zeggen of het binnen of buiten jouw smaak valt. Mocht het er binnen vallen ga dan alsnog eens langs de meubelzaak want het is makkelijk om afbeeldingen te manipuleren.
 

Het aankoopproces

Als laatste tip ga je kijken naar het budget dat je kunt (wilt) besteden en wat je allemaal wilt. Wanneer je bijvoorbeeld drie banken, twee tafels, zes lampen enz. gaat kopen ben je goed wat geld kwijt! Het kan zijn dat je de banken belangrijker vind dan je stoelen, pas de berekening dan ook aan. En als afsluiter, vergelijk! Er zijn zoveel meubelzaken of webshops waar ze dezelfde producten aanbieden. Het zou namelijk zuur zijn als je €1000,- extra uitgeeft omdat je bij de eerste de beste zaak gaat bestellen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *