Grafsteen

Een grafsteen uitkiezen kan een moeilijke keuze zijn. Vaak kiezen de nabestaanden van een overledene de grafsteen uit. Toch is het een mooi eerbetoon aan de overledene. Je gaat nadenken hoe je de nagedachtenis van de overledene op een passende manier vorm kunt geven. Onderstaand lees je waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een geschikte grafsteen.

Kies het juiste materiaal

Grafstenen bestaan uit verschillende materialen. Het materiaalsoort dat het meest toegepast wordt is natuursteen. Natuursteen is te verkrijgen in veel verschillende soorten kleuren. Door het natuursteenoppervlak te bewerken kan de glans en de kleur bepaald worden. Hiervoor worden speciale technieken gebruikt. Op het gebied van dit soort materiaal is er dus erg veel keuze. Ook kun je kiezen voor een grafsteen gemaakt van ruwe steen. Deze kan onbewerkt blijven, maar hier kunnen ook andere bewerkingen op worden toegepast. Dankzij deze bewerkingen kunnen er extra kleurverschillen ontstaan. RVS is een duurzaam materiaal waar grafstenen van gemaakt kunnen worden. Dit materiaal wordt vaak gecombineerd met natuursteen of glas.

Ontwerpen en samenstellen

Voor elke grafsteen moet een uniek ontwerp gemaakt worden. Dit is meestal een schets, waardoor je een beeld krijgt van de realiteit. Samen met de mensen om je heen bepaal je wat je wil dat op de grafsteen komt te staan. De maker van de grafsteen kijkt vervolgens samen met je naar de mooiste mogelijkheden. Hij/zij adviseert in de beste keuze van materialen. Uiteindelijk kom je tot een prachtig resultaat. Van Dam Nauursteen helpt graag met het kiezen van de juiste grafsteen. Samen met hun zul je tot een goed eindresultaat komen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *