Tijdens oud en nieuw en stiekem ook een beetje daarvoor is er niets leuker dan het “openploppen” van een goede fles champagne. Doordat niet iedereen het hele jaar door champagne drinkt is het kopen van champagne een hele zoektocht. Daarom dacht ik, laat ik eens een blog wijden aan het kopen van een goede champagne en jou wegwijs maken in welke champagne bij jou past. Dus zonder verder gedoe, hierbij een aantal tips die jou helpen bij de zoektocht naar een goede champagne.

Het type champagne

Over het algemeen zijn er drie gangbare type champagne te noemen, namelijk: brut, demi-sec en sec. Waarvan de champagnemarkt zo een beetje voor 85% bestaat uit brut champagnes. Dit komt doordat de wijnboeren dit echte champagne noemen. Zij vinden namelijk dat er zo min mogelijk suiker aan een goede champagne is toegevoegd. De suiker bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de zoetheid van een champagne. Waarbij brut dus het minst zoet is, demi-sec te vergelijken is met halfzoet en sec gewoon zoet is. In dezelfde volgorde is het dus: droog, halfzoet en zoet. Afhankelijk van jouw smaak denk ik dat ik je op deze manier prima de goede kant op kan duwen.

Of toch liever mousserende wijn

Uiteraard hoef je niet perse te kiezen voor champagne. Champagne mag dan misschien de naam hebben, in de wijnstreek zijn er ook zat net niet champagnes die even lekker of misschien wel lekkerder zijn. Wanneer een wijn niet uit de champagne streek komt, mag deze geen champagne heten. Wanneer je minder wilt betalen en eigenlijk hetzelfde effect wilt hebben als echte champagne kies je voor een champagne uit de Crémant de Bourgogne. Deze streek ligt tegen de champagnestreek aan en daardoor is het een prima alternatief voor een echte champagne.

Veras je gasten

Je kunt natuurlijk ook je gasten eens verassen met een heerlijke parelmoer champagne van dreamline. Deze champagne komt tot leven wanneer je de fles schudt. Zo weet je zeker dat je een blijvende indruk achterlaat bij je gasten.

Succes!

Ik wens je enorm veel succes met het kiezen van de goede champagne en hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad. Fijn oud en nieuw!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *