Een overhemd is een veel gedragen kledingstuk door mannen. Je kunt het op veel manieren combineren en het kan voor bijna elke gelegenheid. Ga je naar een casual of juist een zakelijke gelegenheid? Een overhemd is het juiste kledingstuk! Een mooi overhemd geeft elke man een verzorgde uitstraling. Nog geen overhemd in je kast hangen? Ren dan snel naar de winkel of ga online op zoek. Een mooi overhemd mag namelijk echt niet ontbreken in je kledingkast. Maar hoe draag je een overhemd nou eigenlijk precies?

Casual

Misschien denk je bij een overhemd meteen aan een zakelijke uitstraling. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Je kunt een overhemd ook heel goed dragen op een casual gelegenheid. Neem nou bijvoorbeeld het klassieke witte overhemd. Met een mooie spijkerbroek en sneakers geeft dit een sportief en toch chique effect. Het geeft net dat beetje extra klasse aan je outfit. Te koud buiten? Draag er dan een leuke V-hals trui over! Een Italiaans overhemd kan ook heel mooi en casual staan. Heb je binnenkort een verjaardag van een familielid of een gezellig etentje met vrienden? Denk dan zeker eens aan deze tip voor een outfit!

Zakelijk

Een overhemd kun je natuurlijk ook heel goed dragen voor een zakelijke gelegenheid. Een mooi overhemd kan je outfit helemaal afmaken. Als je een overhemd gaat kopen, let dan wel op de kwaliteit. Een goede kwaliteit overhemd straalt namelijk veel meer klasse uit. Vraag in de winkel bijvoorbeeld naar two-fold fabric. Dit biedt een indicatie voor de kwaliteit. Deze stoffen zijn vaak duurzaam en hebben de juiste mate van doorzichtigheid. Het is namelijk niet aan te raden om een heel doorschijnend overhemd te dragen naar een zakelijke gelegenheid. Ook gaan deze overhemden lang mee.
 
Je moet niet alleen letten op de stof, maar ook op het model van het overhemd. De rechte klassieke snit kun je dragen voor een traditionele uitstraling. Wil je liever een lange en gespierde lichaamsbouw creëren? Dan kun je kiezen voor een getailleerd overhemd. Je zou zelfs kunnen kiezen voor maatwerk. Het witte overhemd is erg mooi, klassiek en goed te combineren. Het is dus aan te raden om er hier een van in je kast te hebben hangen. Een wit overhemd kun je mooi combineren met donkerblauw, zwart of grijs. Voorkom een fletse uitstraling met lichtgroen of lichtbruin. Vooral als je een bleke huidskleur hebt steken deze kleuren lelijk af. Combineer je witte overhemd ook niet met een wit pak, witte das en witte schoenen. Dit wordt te veel van het goede.
 
Een wit overhemd is perfect te combineren met een stropdas. Een hele windsor is formeel terwijl de four-in-hand wordt gedragen naar casual gelegenheden. Verdiep je hier dus eens in en draag je overhemd met stropdas op de juiste manier.

Onderhoud

Als je in het bezit bent van een prachtig wit overhemd, wil je wel dat deze mooi blijft. Vooral bij een wit overhemd is dit van belang. Een klein vlekje of verkleuring kan je hele look verpesten. Was je overhemd niet te warm en met een speciaal witwasmiddel. Zo houd je de stralende witte kleur mooi. Doe je overhemd niet in de droger, dit kan zorgen voor beschadigingen op de kraag. In plaats van de droger kun je je overhemd laten drogen op een hanger en strijken met een stoomstrijkijzer.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *