In een slaapkamer breng je toch nog redelijk wat tijd door. Waarom zou je een saaie slaapkamer willen als je met wat kleine aanpassingen een romantische sfeer kan maken. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je partner kan dit heel fijn zijn! Daarom een aantal tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een heerlijk fijn en knus nestje.

Middelpunt van de slaapkamer

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer. Voor sommige is het een handige plaats om alle kleren op de gooien, sommige mensen stoppen hem in een hoekje en sommige mensen nemen niet de moeite om een mooi dekbedovertrek te kopen wat je kamer heel veel sfeer kan geven! Je bed maakt je kamer namelijk. Een mooi dekbedovertrek is hier natuurlijk cruciaal in. Je kan door je bed namelijk een hele romantische sfeer maken. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen aan de bovenkant van je bed die naar beneden vallen als een soort hemelbed. Dit creëert al meteen een romantische sfeer. Heb je de mogelijkheid niet om dit te doen, denk dan aan wat romantische kussens. Een een romantische dekbedovertrek.

Kleurcombinaties

Buiten dat de kamer een romantische uitstraling moet hebben moet het natuurlijk ook rust uitstralen. Dit kan je doen door verschillende kleuren te combineren om zo de sfeer te creëren die jij wilt. Er zijn natuurlijk verschillende soorten mensen. Er wordt even een onderscheid gemaakt tussen rustige, bescheiden personen en wat uitbundigere personen. De kleurcombinaties die je kan gebruiken als je zelf wat rustiger bent zijn pasteltinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleuren zoals lichtblauw of een zachte groene kleur. Vaar worden deze gebruikt in combinatie van wit of grijs tinten. Als je voor een wat drukkere kamer gaat zijn tinten zoals rood en roze goed te combineren met een romantische sfeertje.

Lampen

Lampen zijn heel belangrijk als je een romantische sfeer wil maken. Je gaat dan natuurlijk niet kiezen voor een heel fel licht, wat je normaal misschien wel heel fijn vindt. Je kan natuurlijk wel een fel licht erbij doen, maar niet als enige. Een romantische sfeer creëer je namelijk door gedimde verlichting. Ook kaarsen zijn heel romantisch. Het probleem hierbij is alleen dat het gevaarlijk kan zijn als je ze vergeet uit te doen voor het slapen. Bij de kleurcombinaties hebben we het gehad over de rode tinten. Doe dit niet in je verlichting. Je komt dan namelijk op een hele andere sfeer uit en die wil je niet in je slaapkamer hebben!

Veel spulletjes

Natuurlijk kan je je slaapkamer opvrolijken met decoraties. Maar je kan de sfeer ook een beetje verpesten. Dit doe je namelijk door te veel spulletjes overal neer te zetten of op te hangen. Let ook op dat je decoratie bij de sfeer van de kamer past.

Sloddervos

Een slordige kamer is natuurlijk niet echt heel aantrekkelijk. Beeld het je maar eens in als je thuis komt met je vriend of een date en die moet eerst een weg vinden door alle spullen om bij het bed te komen. Niet heel romantisch dus.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *