Voor verschillende woningcorporaties is het moeilijk om een goede financieringsstrategie toe te passen. Er kunnen dan dingen zijn als bijvoorbeeld een vastgoedopgave of een misfit tussen uw strategie en uitgave. Dan kan je hier advies voor krijgen! In dit artikel lees je dan ook hoe je het beste deze zaken kan aanpakken, en op welke vlakken je advies kan krijgen.
 

Een financieringsstrategie is een lastig iets

Het is vrij lastig om een goede strategie te formuleren. Zo zijn er ook verschillende factoren die er voor zorgen dat je je strategie aan moet passen. Ook zijn er factoren die er voor zorgen dat sommige dingen wel, of juist niet kunnen. Dit zorgt er voor dat het formuleren van een dergelijke strategie lastig kan zijn. Ook moet je je afvragen waarom je deze strategie gaat opstellen. Op deze manier zal je het ook beter begrijpen en ook beter in zien. Deze strategie maak je zodat de financieringen die je doet als bedrijf, aansluiten bij de lange termijn doelstellingen. Deze doelstellingen komen op hun beurt weer voort uit het ondernemingsplan. Je kan dus veronderstellen dat alles met elkaar te maken heeft. Het ene heeft het ander nodig in de formulering. De doelstellingen waar het eerder over ging zijn dan ook leidend voor de formulering van de strategie.
 

Advies voor de opzet van de strategie

Voor het maken van de financieringsstrategie zijn er twee opties. De eerste is dat U advies krijgt over het opstellen van de strategie. De tweede is dat U dit bureau de taken uit handen laat nemen. De keuze is dus maar net wat U zelf handig, makkelijk en fijn vindt. Het opstellen van de strategie kan veel tijd in beslag nemen. Dit zal dan ook tussen het werk door moeten en zal dus lang duren. Het is dan verstandiger om er voor te kiezen om het uit handen te laten nemen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *