Je ziet tegenwoordig steeds vaker bij moderne bedrijven dat werken minder snel op de ouderwetse manier gebeurt. Met de ouderwetse manier bedoelen we van 9 tot 5 op kantoor zitten, waarbij het vooral draait om uren maken en aanwezig zijn. Wat je steeds vaker ziet is dat personeel vanuit huis werkt of vanuit een andere zelfgekozen plaats op tijden naar keuze. Resultaat is hierbij belangrijker dan het maken van uren en aanwezig zijn. Tegenwoordig zijn ook de voorzieningen er om dit te kunnen doen, zoals draadloos internet, een smartphone, een tablet of een laptop.


Flexplekken

Een trend die we hierbij zien is het gebruik van flexplekken. Dit zijn werkplekken waar je kunt gaan werken als je een keer niet op kantoor wilt werken of als je geen vast kantoor hebt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een laptop, tablet of smartphone en draadloos internet. Het is met het nieuwe werken mogelijk om via je flexplek in te loggen op het bedrijfsnetwerk van het bedrijf waar je voor werkt. Voordelen hiervan zijn dat je een hoop geld bespaart op kantoorruimte en reiskosten en dat je, omdat je zelf je tijd kunt indelen, een groter gevoel van vrijheid hebt en dus minder stress ervaart. Ook kan werk zo beter worden gecombineerd met privé.


Valkuilen

Toch zijn er wel wat dingen waar je op moet letten als je te maken hebt met het nieuwe werken. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel krijgen dat je 24/7 bereikbaar moet zijn, omdat je geen vaste werktijden meer hebt. Omdat je overal kan werken, moet je er goed op letten dat je tijdens het werken een goede houding aanneemt. Doe je dit niet, dan kun je last krijgen van lichamelijke klachten, zoals rugklachten. Ook heb je meer wisselende sociale contacten in plaats van vaste collega’s, wat je echt moet liggen als persoon. Als je ervoor kiest om thuis te werken, liggen er meer afleidingen op de loer. Bijvoorbeeld het draaien van een wasje of even bellen. Let hierop en beperk dit zoveel mogelijk.  

Ondanks de valkuilen, die je voor jezelf gelukkig zoveel mogelijk kunt beperken, is het toch erg fijn dat de mogelijkheid tot het nieuwe werken er is. Het zorgt voor meer vrijheid en voor veel mensen vermindert het stress. Dit is erg positief voor de gezondheid van veel werknemers.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *