Zijn jullie uitgerekend met kerst? Dan zullen alle kerstcadeaus en kerst entertainment naar jullie moeten komen dit jaar. Naast dat een kindje krijgen ontzettend leuk is, brengt het natuurlijk ook veel zorgen met zich mee. De baby kamer moet worden ingericht, de kleertjes moeten gekocht worden en vergeet vooral niet al die geboortekaartjes die de deur uit moeten.  Gelukkig zijn al deze zorgen in een klap voorbij als je je eigen kindje voor het eerst in je handen sluit.

Kerstkind

Een kerstkind ook wel: ‘een met kerstmis geboren kind’ is best bijzonder. In Nederland worden er namelijk veel minder kinderen geboren dan in de rest van het jaar. Naast dat ouders liever niet bevallen met kerst, heeft het ook te maken met dat er tijdens de kerstdagen minder personeel aan het werk is. Met kerst ligt het aantal kinderen dat geboren wordt dan ook op 420. Hoewel het aantal op een normale doordeweekse dag op 540 ligt en op een weekenddag op 430. Opvallend is dat 9 maanden na kerst juist de meeste kinderen worden geboren. Dit getal ligt namelijk op 615 kinderen per dag. Naast dat mensen intiemer worden tijdens de feestdagen(iedereen is immers toch vrij) maakt de kerst ook vergeetachtig.  Veel vrouwen vergeten door alle kerstdrukte de anticonceptiepil in te nemen.

Verjaardag

Veel kerstkinderen vinden het niet leuk om met kerst jarig te zijn. Wanneer moet je verjaardag gevierd worden? Buiten de kerstdagen om kan natuurlijk. Mensen hebben tijdens de kerst vaak al andere plannen. Het grote nadeel hiervan is dat het al druk genoeg is deze dagen. Voor de kerst moet er een hoop geregeld worden: de kerstversiering, uitnodigingen, cadeautjes en het kerstdiner. Na de kerst is vaak ook geen optie, omdat mensen dan het liefste uit willen rusten na al die hectische dagen. Gelukkig is dat pas een zorg voor later. Van de eerste verjaardag zal het kindje toch niet veel meekrijgen en is het vooral een feest voor de ouders.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *