Scandinavië heeft ons altijd weten te verleiden met haar design, Finland verleid je met het servies van Iittala. Iittala is een servies merk wat al 80 jaar bestaat, het bijzondere is vooral het gedachtegoed achter dit servies. De Finse ontwerpers hebben namelijk lang geleden bedacht dat ze producten wilden ontwerpen en maken die voor altijd meegaan en die nooit uit de mode zouden gaan. En dit is gelukt, het Iittala servies is ontworpen om altijd mee te kunnen gaan in de behoefte van de moderne, bewuste, mens. Een greep uit de veelzijdige collecties wordt hieronder besproken.

Origo

Origo servies heeft een eenvoudige vorm en kenmerkt zich door streep patronen. Ieder item uit deze lijn beschikt over kleurrijke, opvallende, details. Ritmische patronen sieren het servies, je kunt dit servies is vele kleuren krijgen.

Kastehelmi

Kastehelmi is Fins voor ”dauwdruppel” het staat synoniem aan de cirkels die de bellen in geperst glas maken. Deze collectie bestaat uit prachtig servies gemaakt van helder glas in verschillende kleuren.

Sarjaton

Sarjaton betekend letterlijk vertaald ‘’geen serie’’ deze losse onderdelen samen creëren een flexibel geheel waar je vrij mee kunt experimenteren. Je kunt er voor kiezen het geheel bij elkaar te voegen of enkel wat individuele items uit de Sarjaton lijn te kiezen.

Taika

Taika is het Finse woord voor magie, de serviezen uit de collectie zijn beschildert met illustraties die je fantasie prikkelen. Ieder bord uit de collectie lijkt wel een kunstwerk, het is een mysterieus servies wat veel vertelt aan tafel.

Teema

Teema is uitzonderlijk functioneel, dit servies heeft eindeloze mogelijkheden. Teema borden kan je gebruiken bij het klaarmaken van een maaltijd, ze kunnen in de oven en je kunt de borden invriezen! Uiteraard kan je het Teema servies ook gebruiken om eten op te serveren. Ieder item uit de Teema collectie heeft een van de basisvormen namelijk cirkel, vierkant of driehoek.
Dit design merk heeft je vast verrast, het is dan ook een merk wat zoveel bijzondere verhalen weergeeft en altijd meegaat. Als je een bijzonder servies zoekt wat eindeloos meegaat dan is Iittala servies geschikt. Natuurlijk zijn alle items van dit merk geschikt voor de vaatwasser.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *