Verlichting kan heel veel mogelijkheden, toepassingen en redenen hebben. Veiligheid is een hele belangrijke reden om voor goede en gepaste verlichting te zorgen.
 

Straatverlichting

De juiste terreinverlichting kan veel veiligheid bieden in een stad op verschillende punten. Ten eerste denk je natuurlijk meteen aan de straatverlichting, deze verlichting kan voor veel veiligheid zorgen. Echter kan straatverlichting ook verblinden, en dat moet je natuurlijk niet hebben. Het is dus belangrijk om te kiezen voor de juiste straatverlichting. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor vialume terreinverlichting van Fagerhult. Deze verlichting heeft een zeer specifieke armatuur met LED verlichting is geschikt voor de meeste soorten wegen en verkeerszones. Deze verlichting bevat speciale lenzen, die ervoor zorgen dat automobilisten en andere mensen niet verblind worden door de straatverlichting. En deze verlichting is ook nog eens energie-efficiënt, wat wil je nog meer. Op deze manier ontstaat er een veilige en goed zichtbare weg en hiermee veiligheid voor de verkeersgangers.
 

Licht in de stad

Niet alleen wegen kunnen veiliger worden gemaakt met verlichting, ook pleinen en open ruimten kunnen vaak meer veiligheid uitstralen door de juiste verlichting. Zo kunnen plekken in een stad die in het donker misschien wat luguber overkomen, met verlichting veel gastvrijer overkomen. Dit geeft mensen een geruster gevoel en geeft de stad gelijk een heel ander karakter. Dit karakter kan nog extra worden versterkt door het verlichten van begroeiing, monumenten en gevels. Op deze manier krijgen bezoekers een beter idee van de grootte en vorm van de omgeving in de stad. Met de juiste verlichting kan zelfs een betoverend gevoel worden gecreëerd.
 

Verlichting rondom het huis

Behalve bovenstaande voorbeelden, is het natuurlijk ook fijn als je huis goed verlicht is. Op deze manier kom je in een fijne sfeer thuis bij een mooi verlicht huis en staat je auto veilig op de oprit aan het einde van een lange werkdag. Verder steek je de sleutel makkelijk in het verlichte slot van de deur en geniet je van een fijne en veilige avond. Ook voor deze toepassing wordt LED-verlichting steeds meer gebruikt. LED lampen zijn beter wat betreft energiezuinigheid, rendement en ergonomie.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *