Ben je opzoek naar oefeningen waarmee je jouw hersen capaciteit kunt uitbreiden, of te wel je hersenen trainen. Wellicht dat je wel eens gedacht hebt aan een hersen kraker zo als een Sudoku of Wordfeud. Je moet je af vragen bij dit soort spellen of het zal leiden tot een daadwerkelijke uitbreiding van je hersen capaciteit.
Het menselijk brein is tenslotte geen spier die je even gemakkelijk kunt trainen, het menselijk brein is een hele ingewikkelde materie waar nog lang niet alles over bekend is. De meeste neurologen zijn van mening dat het spelen van spellen als Sudoku en Wordfeud geen enkel effect heeft op je hersen capaciteit.

Alternatief hersenen trainen

Een alternatief om beter te worden in dingen die je al doet is het anders in zetten van je hersen capaciteit die je bezit. Door bepaalde technieken toe te passen kun je met de zelfde hersen capaciteit meer uit je hersenen halen. Deze technieken zorgen voor een efficiëntere werking van je hersen capaciteit. Waar door je informatie beter en sneller verwerkt en ook nog eens meer informatie opslaat en langer onthoud.
Een aantal trainingen die je kunt volgen om je hersen capaciteit efficiënter te leren in zetten zijn; Snellezen, Mind Mapping, Gelukskunde en geheugentechnieken.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *