herfstgriep staat voor de deurherfstgriep staat voor de deur

De herfstgriep staat voor de deur! Het kwik daalt langzaam en steeds meer mensen krijgen last van griep symptomen. Symptomen als verkoudheid, pijn in de keel en koorts zijn uiterst vervelend. Door het koude weer kruipen mensen dichter bij elkaar. Ook worden ramen en deuren minder vaak opengezet. Hierdoor komt er maar weinig frisse lucht naar binnen. Tevens zijn veel mensen nog niet ingeënt tegen de griep middels het griepvaccin. De griepprik 2014 is namelijk pas omstreeks eind september beschikbaar, waardoor de kans op griep groter is. Met name risicogroepen lopen een groot gevaar op herfstgriep.

Herfstgriep voor risicogroepen

In feite is griep altijd gevaarlijk voor risicogroepen. Of het nu een griepje in de zomer betreft of de herfstgriep in de herfstmaanden. De kans voor deze groepen op complicaties is namelijk groter. Hierbij valt te denken aan een longontsteking. Niet alleen is het erg gevaarlijk, het is ook nog eens dodelijk. Personen met een longaandoening moeten dan ook extra voorzichtig zijn. Naast de extra voorzichtigheid is het ook raadzaam om de griepprik te gaan halen. Personen die vallen in de risicogroepen krijgen hier vanzelf bericht over. De griepprik is gratis en verkleint niet alleen de kans op griep. De griepprik zorgt namelijk ook voor een kleinere kans op complicaties. Het is dan ook niet voor niets dat het RIVM de griepprik voor risicogroepen aanraadt.
Jaarlijks worden miljoenen mensen ziek. De meeste personen worden ziek in de herfstmaanden door de heersende griepvirussen die verantwoordelijk zijn voor de herfstgriep. Om die kans te verkleinen is hygiëne, nachtrust en het voorkomen van stress belangrijk. Meer tips tegen griep zijn hier terug te lezen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *