Het herfstseizoen breekt weer aan! Zachte temperaturen, rode en oranje blaadjes aan de bomen en daarmee de perfecte periode voor een midweek weg. Frankrijk is daarvoor een fijne bestemming met haar vlotte steden en lekker weer. Binnen no-time ben je met de auto de grens over of je kan een goedkoop vliegreisje scoren. Wat zijn de leuke plekjes, speciaal in de herfst? Topgites is expert op het gebied van accommodaties in Frankrijk en helpt ons met een selectie.

De kleurrijke Vogezen

In de Vogezen komt de herfst zoals je hem jezelf voorstelt naar boven. Romantische kleuren: rood, geel, groen en oranje! Een prachtige natuurlijke omgeving die het perfecte decor is voor een weekendje met je geliefden. Heuvels en bossen lenen zich voor mooie wandelingen of fietstochten door de natuur. Huur een rustig huisje en breng de frisse herfstavonden door voor een houtkachel. Of ga lekker uit eten bij een van de pittoreske dorpjes in de Vogezen. Rij naar de top van de Ballon d’Alsace en geniet van het verre uitzicht in de omgeving.

Wijnwandelingen in de Elzas

De Elzas is een prachtige wijnstreek voor wandelingen. Het dorpje Turckheim is een goede uitvalsbasis, waarbij je heuvels op kunt lopen door verschillende wijnvelden. Met name in de herfst is deze streek een aanrader omdat de groene velden dan langzaam veranderen in herfstkleuren. Tijdens een wijnwandeling loop je via verschillende dropjes en routes in een paar dagen naar het volgende eindstation. Aan het einde van de dag, neem je dan steeds de trein weer terug naar je accommodatie. Heerlijk toch?

De Provence

De Provence is eigenlijk het hele jaar door een goed idee. In oktober is het gemiddeld nog zo’n 20 graden, wat een fijne temperatuur is. Overdag loop je lekker rond in korte mouwen, ‘s avonds een dun truitje eroverheen. Er zijn verschillende plekken in deze provincie die ontdekt mogen worden zoals de kleurrijke stad Aix-en-Provence, de dorpjes van Luberon of lekker zwemmen in Calanques. Ben je met de auto? Breng dan een bezoekje aan Marseille of Avignon? Zin in wat luxe? Kies dan voor St. Tropez.

De Ardèche

Nog een bekende streek om te bezoeken in de herfst: de Ardèche. De schoonheid van de natuur in deze streek is niet te bevatten, een bosrijke omgeving die geschikt is voor natuur wandelingen. Je hebt al snel het gevoel dat je alleen op de wereld bent, vooral in de herfst. In de zomer is het een hartstikke populair gebied voor toeristen, maar in de de overige maanden kom je weinig anderen tegen. Bedenk van te voren dat je dus in een rustige omgeving terecht gaat komen. Daarnaast is het slim om het weerbericht even te checken, het is een gebied met soms slecht weer of sneeuw.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *