Hardloopadvies voor beginners
Ben je net begonnen met hardlopen of ben je aan het overwegen om te beginnen met hardlopen? Wij geven antwoorden op een aantal vragen die beginnende hardlopers vaak hebben. Hardlopen is een geweldige activiteit voor iedereen op te proberen, ongeacht leeftijd of conditie.

 hardloopkleding24.nl

Hoe vaak en hoe ver moet ik hardlopen als ik net begin?
Begin met het maken van een hardloopschema. Het beste is om slechts 30 minuten per dag, drie tot vijf keer per week hard te lopen. Wanneer je begint met hardlopen, is het belangrijk om niet meteen te snel of te ver te rennen. Dit is namelijk de grootste reden dat hardlopers blessures krijgen. Begin met 20 minuten hardlopen, drie keer per week. Pas als je je hierbij comfortabel voelt, ga je geleidelijk langer en vaker lopen. Als 20 minuten te veel is, kun je pauzes nemen door af en toe tussendoor te wandelen. Bijvoorbeeld steeds 4 minuten hardlopen en 1 minuut wandelen, totdat je de 20 minuten voltooid hebt.
Als je net begonnen bent met hardlopen, kun je je beter focussen op de aantal minuten dan de aantal meters. Geleidelijk aan zal je meer meters maken in dezelfde hoeveelheid tijd.
Welke spullen heb ik nodig?
Het voordeel van hardlopen is dat het goedkoop is en dat je maar weinig spullen nodig hebt. De belangrijkste investering die je moet maken als je begint met hardlopen zijn goede hardloopschoenen (écht hardloopschoenen, geen wandel- of tennisschoenen bijvoorbeeld). Een sportbeha is ook handig voor het hardlopen. Een digitale sporthorloge kan ook nuttig zijn voor als je nieuwe doelen wilt stellen en om je inspanningsniveau te houden op het niveau waar het zou moeten zijn. Hier een online winkel waar je snel goede en goedkope hardloopkleding kunt kopen.
Hoe veel pijn is normaal na het hardlopen?
Je benen zullen in het begin pijnlijk zijn, maar als je routinematig blijft hardlopen, zal dat snel verdwijnen. Als je acute pijn krijgt, stop voor een paar dagen met hardlopen om je benen te laten herstellen en om blessures te voorkomen. Wees je bewust van het verschil tussen moe en gewond zijn.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *