De woonkamer is voor veel mensen de favoriete plek in huis. Het is de ruimte waar je waarschijnlijk graag ter ontspanning je avonden doorbrengt en de ruimte waar je je visite ontvangt. Voor de interieurliefhebbers is het ook vaak de woonkamer waar je helemaal los kunt gaan met stylen, design meubels en leuke accessoires.. Vaak wordt er veel geld en energie gestopt in het inrichten van de woonkamer omdat het de ruimte is waar je je kunt omringen met spullen waarvan je houdt en die je gelukkig maken.
Toch blijkt het zo te zijn dat veel mensen niet tevreden zijn over hun woonkamer. Problemen die veel voorkomen zijn dat de ruimte juist te groot of te klein is, dat het er snel rommelig uitziet of dat de indeling onlogisch is. Om deze redenen wordt er in dit artikel een aantal tips gegeven.
 

Kleine woonkamer

Wanneer je midden in een stad woont heb je vaak wat minder ruimte, maar wel een ontzettend sfeervolle woning. De kleine ruimte kun je het beste inrichten met mobiele meubels die meerdere functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan een eettafel die je tegelijkertijd ook als bureau kunt gebruiken. Om ruimte te winnen kun je de tafel ook tegen de achterkant van de bank plaatsen, of je kunt losse fauteuils nemen in plaats van een grote bank. Er zijn ontzettend leuke design fauteuils te koop die ook nog eens heerlijk zitten. Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld eens op de website van BoConcept.
 

Grote woonkamer

Heb je een grote, ruime woonkamer? Bijvoorbeeld een loft? Baken de ruimte dan af met grote vloerkleden, hiermee schep je duidelijkheid en structuur. Zo zorg je ervoor dat de ruimte wat kleiner lijkt.
Gebruik in een ruime woonkamer grote meubels en grote accessoires, denk hierbij aan een boekenkast of een gashaard. Je kunt de kamer ook kleiner maken door een gedeelte af te zetten door een kast dwars te zetten, zo creëer je een apart gedeelte.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *