Het Amsterdam Dance Event is het grootste dancefestival ter wereld en trekt wereldwijd enorm veel bezoekers. Tijdens dit event kun je terecht voor verschillende genres en subgenres met de grootste artiesten. Zij halen het onderste uit de kan voor het bezoekende publiek. Je kunt terecht voor techno, electro, house, hip-hop, drum ‘n bass en nog veel meer muziekgenres.

Vijf dagen

In oktober kunnen de bezoekers enorm veel locaties bezoeken in Amsterdam. Van noord tot zuid en van oost tot west Amsterdam worden in totaal op 120 locaties evenementen georganiseerd. Hier worden de verschillende muziekstijlen gedraaid. Zo kunnen de bezoekers vijf dagen rondstruinen over de locaties. In de buurt zijn verschillende parkeergelegenheden in Amsterdam, zodat bezoekers niet constant met het openbaar vervoer naar de evenementen hoeven te reizen.

Conferenties

Voor de liefhebbers van elektronische muziek worden er diverse conferenties georganiseerd op de locaties. Daarin worden verschillende trends en ontwikkelingen uitgelicht op het gebied van muziek en technologie. Ook worden er verschillende workshops gehouden waar geïnteresseerden zich kunnen uitleven op echte DJ apparatuur. Bekende DJ’s spreken voor het publiek om inzicht te geven over hun leven, hun succes en hoe ze dagelijks van locatie naar locatie afreizen om hun sets te draaien. Daarnaast laten de ADE initiatiefnemers zich ook zien, om hun laatste ideeën en implementaties aan het publiek te laten zien. Vorig jaar stond het thema in het teken van milieubewust organiseren. Het doel was om het evenement zo groen mogelijk te laten plaatsvinden.

Dagprogramma

Gedurende de vijf dagen kunnen bezoekers niet meer om het ADE sfeertje heen, overal in de stad hangen ADE vlaggen van deelnemende locaties. Daar laten een aantal kunstenaars hun mooiste grafische werken zien en met een speciale ADE kaart krijgen bezoekers overal toegang. In verschillende theaters worden films gedraaid over de locaties, de nieuwste trends en de DJ’s. Zij komen aan het woord en vertellen over hun leven. Voor de echte fans is het mooi om inzicht te krijgen in het dagelijkse leven van DJ’s, omdat veel bezoekers geen goed beeld hebben bij het leven van een DJ.

Feesten

Dit trekt wereldwijd de meeste bezoekers, zo’n 200.000 festivalgangers hebben van te voren al een kaartje gekocht om hun helden te zien draaien. Het is moeilijk om te kiezen, omdat er ruim 800 verschillende DJ’s en artiesten zich laten zien over de ruim 75 feestlocaties in de stad. Daarnaast zijn er ruim 450 feesten die worden gegeven wat de keuze alleen nog maar ruimer maar ook moeilijker maakt.
 
ADE is een zeer bijzonder dancefestival waar duizenden bezoekers over de hele wereld op af komen. Dit is niet heel gek aangezien de grootste helden uit de industrie aanwezig zullen zijn om de beste sets uit de kast te trekken. Laat je verrassen en geniet van 19 tot 23 oktober van de beste muziek van de grootste DJ’s uit heel de wereld!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *