Ben je van plan om een last minute Griekenland te boeken, heb je voldoende te besteden en houd je van feesten? Dan is Mykonos wellicht een geschikte bestemming. Mykonos is één van de bekendste eilanden van Griekenland en groeit in populariteit. Het eiland is zeer dunbevolkt met maar tienduizend inwoners, maar is erg populair onder jongeren en celebrity’s. Het uitgaansleven is bruisend en het schilderachtige eilandje, dat bestaat uit witte kalkstenen gebouwen, aan de helderblauwe zee geeft je het ultieme vakantiegevoel.

De toeristen van Mykonos

Het landschap van Mykonos kenmerkt zich door de lage rotsheuvels, gouden zandstranden en helderblauwe zee. Je zult er in het hoogseizoen toeristen van over heel de wereld tegenkomen en als je geluk hebt kun je nog een glimp opvangen van een beroemdheid. De meeste toeristen komen naar dit eiland voor het bruisende nachtleven. Het is echter niet voor iedereen weggelegd om een vakantie naar Mykonos te boeken. Mykonos is namelijk een prijzige vakantiebestemming en wordt dan ook vooral door welgestelde jongeren en beroemdheden bezocht. Opvallend is dat er ook veel homoseksuelen te vinden zijn. De Kardashians gaan ook regelmatig op vakantie naar Mykonos waar zij dan in een privévilla verblijven.

Chora

Klein Venetië wordt Chora, de hoofdstad van Mykonos, ook wel genoemd. Het Idyllische hoofdstadje bestaat uit kleine witte kerkjes, blauwe huizen, boetiekjes, felgekleurde gevels, smalle straatjes en de bekende windmolens waardoor het stadje zo uit een sprookjesboek lijkt te komen. Deschilderachtige binnenstad staat in fel contrast met de moderne luxe jachten die naast elkaar in de jachthaven van Chora liggen naast de klassieke vissersbootjes.

Partystranden

De grootste kans om een celeb te spotten heb je op het luxe Paradise Beach en Super Paradise Beach. Hier kom je niet voor je rust, want vanaf half vijf ’s middags worden er allerlei feesten op deze stranden georganiseerd waar veel wereldberoemde DJ’s draaien. Denk aan Armin van Buuren, David Guetta en Afrojack. Het zijn dé partystranden van Mykonos en het zal je niet verbazen dat hier dan ook veel jongeren te vinden zijn. Deze schitterende feeststranden liggen in het zuiden van het eiland. Beachclub ‘Paridise’ op het partystrand is in 2007 tot beste club van Griekenland uitgeroepen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *