Goochelaar of zakkenroller

De afgelopen tijd is gebleken dat goochelaars nogal populair zijn, je ziet op televisie bijna elke dag wel een programma voorbij komen waarin een goochelaar de hoofdrol vervult. Dat is leuk natuurlijk maar die vingervlugge jongens laten ook vaak zien dat ze kunnen zakkenrollen…dat is toch zeker alleen voor entertainment doeleinden, of gebruiken ze het ook in het dagelijks leven als extra bijverdiensten?

Een goochelaar is geen zakkenroller

Huh…in de inleiding van dit artikel staat van wel, ondanks dat een goochelaar in zijn shows vaak zijn vingervlugge vaardigheden demonstreert wil het niet zeggen dat ze in het echte leven ook werkelijk misbruik maken van hun kunsten. Het is een koud kunstje om iemand van zijn horloge te beroven of om een portemonnee uit iemand zijn zak te halen zonder dat deze persoon dat merkt. Toch zal een goochelaar dit niet voor “het echtje” doen, het is puur voor de show en de spullen zullen altijd weer terug worden gegeven.
Een echte zakkenroller is het dus niet, want een goochelaar geeft altijd alles weer terug!

Goochelaar met vlugge vingers

In Nederland is een klein aantal goochelaars wat zich niet alleen heeft gericht op het leren van mooie en spectaculaire goocheltrucs maar ook op het afhandig maken van persoonlijke eigendommen zoals, telefoons, portemonnees, horloges en meer van dat soort voorwerpen. Het leuke is dat toeschouwers niet zullen verwachten dat hun spullen ongemerkt worden afgenomen.
Het zal dan ook altijd een lach op hun gezicht toveren wanneer de spullen weer tevoorschijn worden gehaald, het geeft absoluut een extra dimensie aan de klassieke goochelshow die vaak als stoffig wordt ervaren door het publiek.

Modernisering van de goochelaar

Door een dergelijke actie kan een goochelaar zich onderscheiden van zijn collega artiesten, daarnaast wordt het imago van de oude man in een stoffig pak opgepoetst door te laten zien dat het wel degelijk een bijzondere kunst is om zo snel met de handen te kunnen werken.
Deze modernisering is nog lang niet ten einde, we staan pas aan het begin.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *