U ziet ze op televisie, misschien heeft u er wel eens één live zijn trucs zien uitvoeren, maar toch blijven er altijd weer die vragen! Hoe werkt het? Waar halen ze die trucs vandaan? Zou dit zijn beroep zijn? Wat kan hij nog meer? Kan hij mij ook een truc leren? Dat zijn de vijf vragen die ik in dit artikel voor u ga beantwoorden.

Hoe werkt het?

Dat is natuurlijk de vraag die elke goochelaar het meest gesteld krijgt, dat is niet zo gek hoor…maar als die vraag telkens beantwoord wordt dan is het goochelen natuurlijk lang zo mooi niet meer. Als u antwoord krijgt op deze vraag bent u in ieder geval een illusie armer. En zeg nou zelf, dat is toch zonde!

Waar halen ze die trucs vandaan?

Een goede vraag, veel goochelaars bedenken hun eigen trucs…echter zijn veel trucs gebaseerd op oude principes die met elkaar gecombineerd worden. Deze principes zijn te vinden in goochelboeken, en deze zijn te koop in goochelwinkels. Ook verkopen zij allerlei goochelattributen, en deze combinatie van spullen maakt het repertoire van de goochelaar. Daarnaast worden trucs ook van goochelaar op goochelaar aan elkaar doorgegeven. Dat gebeurt veel op goochel-verenigingen.

Zou dit zijn beroep zijn?

Het antwoord op deze vraag is bij elke goochelaar verschillend, een voorbeeld van een professional is bijvoorbeeld Goochelaar Marc Woods…kijk maar eens op zijn website: Goochelaar.net

Er is in Nederland een handjevol goochelaars wat dit werkelijk volledig voor hun beroep doet, maar er zijn ook een heleboel amateurs…die doen het voor hun hobby, vaak treden zij op naast hun reguliere baan.

Wat kan hij nog meer?

Vraag het gewoon en de meeste goochelaars zullen u nog een voorbeeld geven van wat hij kan. De meeste goochelaars hebben wel een bepaald specialisme, ze laten je graag zien wat ze nog meer in huis hebben.

Kan hij mij ook een truc leren?

Een goede goochelaar heeft altijd wel een aantal trucs die eenvoudig zijn om uit te voeren, deze trucs zijn leuk om aan het publiek aan te leren. Dus vraag het met oprecht interesse en wellicht krijg je de uitleg wel van een bijzondere truc.

Zo is elke goochelaar immers begonnen 😉

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *