Goochelaar legt uit...wat is The Magic Castle?

Bijzondere plekken voor goochelaars, er zijn er enkele over de hele wereld. Plekken waar (voor een goochelaar) beroemde goochelaars kwamen, vaak zijn dit plekken waar je niet zomaar naar binnen mag. Speciale voorwaarden worden gesteld aan diegene die graag eens een kijkje willen nemen in de wereld der magie. In dit artikel leest u over The Magic Castle, een zeer bijzondere plek in Hollywood.
The Magic Castle is, naar eigen zeggen, “de meest bijzondere privé club ter wereld”. Het is een nachtclub voor goochelaars en goochelliefhebbers. Maar het is meer dan dat, het is tevens een plek om op te treden, een restaurant en een club. Een normale avond in The Magic Castle is een avond met diner, en een keur aan verschillende goochelshows en soms ook variété-acts. Iets wat waarschijnlijk elke goochelaar wel kan waarderen.

Geheime deur

Maar er is een probleem, om binnen te komen in The Magic Castle zul je de geheime zin moeten weten die de geheime deur opent. Achter deze geheime deur kom je terecht in de magische wereld van The Magic Castle. Er is naast alle geheimzinnigheid ook een dress-code om binnen te komen, heren dienen keurig gekleed te zijn in minstens een kostuum met stropdas of vlinderdas, dames dienen een keurige gala outfit te dragen. De lijst met kleding voorschriften is wat lang om in dit artikel neer te zetten want er zijn nogal wat uitzonderingen en richtlijnen voor de verschillende gelegenheden in The Magic Castle. Eigenlijk zou iedere goochelaar er minimaal één keer in zijn leven geweest moeten zijn.

Een bijzondere goochelaar, een bijzonder lid

Het meest bijzondere lid van deze club is waarschijnlijk Dai Vernon, hij wordt gezien als de modernist van de goochelkunst met kaarten. Dai Vernon werd geboren in 1894 en stierf in 1992, onder goochelaars wordt hij ook wel “The Professor” genoemd. Er wordt gezegd dat er in The Magic Castle een urn staat met de as van Dai Vernon, uiterst opmerkelijk natuurlijk maar wel erg bijzonder als je weet dat hij daar in zijn laatste jaren zelfs heeft gewoond.
Dai Vernon is de enige goochelaar die zijn eigen stoel had in The Magic Castle, en nog altijd mag er niemand op deze stoel zitten. Hij blijft gereserveerd voor Dai Vernon, een bijzondere goochelaar dus!
Kijk maar eens op de website van The Magic Castle om een idee te krijgen hoe het er daar uitziet!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *