Goochelaar als moderne hofnar

Een hofnar was vroeger de enige aan het hof die van eenvoudige komaf kon zijn. Het was tevens de enige die grappen mocht maken over leden van koninklijk huis, daarnaast mocht hij zingen, dansen, gek doen en noem maar op om het de koninklijke leden naar hun zin te maken. Als goochelaar kom ik vaak op plekken waar ik anders nooit zou komen…van eenvoudige komaf wil niet zeggen overigens dat ik niet gestudeerd heb. Ik ben afgestudeerd aan de hogeschool in de richting communicatie, en communiceren doe je als goochelaar aldoor!
Vaak wordt ik uitgenodigd om voor bedrijven een optreden te verzorgen tijdens een diner waarbij de hoog geplaatste van het bedrijf ook aanwezig zijn. Het leuke is natuurlijk dat ik de aanwezigen nauwelijks ken, en ik soms de algemeen directeur compleet aan het zakkenrollen ben. Of ik lees de gedachten van de meest gesloten persoon van de directie. Het leuke is dat ik er als moderne hofnar prima mee weg kom, sterker nog het schept een band tussen de werknemers en bijvoorbeeld zo’n directie.

Goochelaar opent deuren

Het zorgt er ook voor dat ik dingen hoor en zie, die ik normaal gesproken helemaal nooit te horen of te zien zou krijgen. Een goochelaar kan op een positieve manier allerlei deuren openen die normaal gesloten blijven en dat maakt dit werk zo ontzettend leuk om te doen.
Het leuke van het verhaal is vaak dat het zo ontzettend gewaardeerd wordt wanneer ik meedenk met het bedrijf, ze zullen mij namelijk daardoor nog een keer uitnodigen voor een optreden! Ik probeer eigenlijk altijd iets van het bedrijf te verwerken in mijn presentaties, vaak zelfs een aantal van hun producten als dit mogelijk is!

De moderne hofnar

Eigenlijk ben ik dus een soort moderne hofnar, althans zo zie ik het zelf wel eens! Laat de goochelaar zijn ding maar doen, zolang het publiek lacht en het naar z’n zin heeft zit het goed!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *