golfen-in-de-regenEchte golfers zijn het erover eens dat een goed spel begint met de beste golfkleding. Dit geldt ook overigens voor de golf regenkledij voor heren. Men is het erover eens dat golfen lang kan duren en niemand kan eventjes het weer zomaar voorspellen. Echte golfliefhebbers laten zich niet doen door de regen, maar het is wel goed om de golf regenkleding voor heren elke keer mee te nemen.

Ademende broeken

Golfers dragen bij mooi weer altijd lichte, goed zittende golfbroeken waarin ze veel bewegingsruimte hebben. Hetzelfde als voor gewone broeken geldt dit ook voor de regenbroeken. Men spreekt altijd van ademende broeken ook al is het 100% waterproof. Het enige verschil met een gewone broek is dat deze waterproof broek geen druppeltje vocht binnenlaat. Sterker nog dankzij een goed geventileerd systeem zul je niet gaan zweten tijdens het golfen want dankzij een doordacht systeem ademt je broek als je golft.

Waterdichte jas

De jassen bieden de golfers evenveel ruimte aan om te bewegen als bij de andere niet waterproof jassen. Bijna alle regenjassen werden ontworpen om te spelen bij heel hevige regen. Onder de rug en zelfs onder de armen zit een soort van ventilatiesysteem. Het mag zo hard regenen als het zelf wilt, één geluk je zal niet gaan zweten en ook geen onaangename geuren verspreiden.

Geen speciale schoenen voor nodig

Een regenbroek of een regenjas wordt altijd aangeraden, maar speciale schoenen niet omdat alle golfschoenen sowieso al waterproof zijn.

Waterdichte handschoenen

Heren die golfen doen er goed aan om altijd regenhandschoenen mee te nemen. De gewone golfhandschoenen zorgen voor meer grip maar als ze nat worden, kunnen ze hun grip verliezen. Dikkere waterdichte handschoenen zorgen er namelijk voor dat je zelfs in volle stortregen nog altijd grip op de stok zult hebben. Binnenin de handschoen zit ook een soort ventilatiesysteem verwerkt dat ervoor zorgt dat je voldoende lucht krijgt zonder te gaan zweten.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *