Linkbuilding is een tijdrovende taak. Linkbuilding heeft als doel om de positie in de zoekmachine te verbeteren (SERP). Met linkbuilding plaats je backlinks op website’s van derden zodat je als het ware een spinnenweb van links creĆ«ert welke de positie van jou webpagina aanzienlijk zullen verbeteren. Backlinks zijn dus linkjes vanaf andere websites naar jou website toe. Linkbuilding is niet meer zo makkelijk als dat het vroeger was, om misbruik te filteren heeft Google diverse algoritmes ontwikkeld om zo de kwalitatieve website’s te filteren van de slechte spammy website’s. Linkbuilding heeft zeker nog zin al word dit in de toekomst steeds minder aangezien Google zich steeds meer focust op de inhoud van een website (de content). Linkbuilding hoeft echter niet altijd op externe website’s plaats te vinden aangezien interne links ook meetellen voor de Google of te wel zoekmachine ranking. Deze interne linkbuilding is net als externe linkbuilding een belangrijk onderdeel van SEO

SEO en linkbuilding
SEO en linkbuilding

SEO
 
SEO of te wel zoekmachine optimalisatie (search engine optimalisation) is steeds belangrijker om te scoren in Google. Google is momenteel de populairste zoekmachine in Nederland en kijkende naar de ontwikkeling en het kapitaal van deze zoekmachine zal dit de aankomende jaren ook zo blijven.
Omdat er in grote mate misbruik word gemaakt van de Google mogelijkheden heeft Google SEO vrijwel noodzakelijk gemaakt om te kunnen scoren met je website. Want wil je succesvol zijn met je website moet je toch wel een top 3 of minimaal een top 5 positie in de zoekmachine hebben. Dit komt omdat veel mensen niet verder kijken dan deze posities. SEO bestaat uit diverse onderdelen. Naast de website inhoud (content) zijn ook de technische eigenschappen van een website belangrijk, zo is mobiele vriendelijkheid een groot pluspunt voor een website.
Naast de website zelf word er ook gekeken hoeveel andere website’s refereren naar je website (backlinks). Al deze eigenschappen kennen veel haken en ogen en om echt resultaat te halen in de zoekmachine dien je je eerst flink te verdiepen in de SEO wereld voordat je tot uitvoering overgaat.
SEO uitbesteden
 
Om snel te kunnen scoren in de zoekmachine is het aannemelijk dat je een kenner inschakelt voor de uitvoering van SEO. Echter zijn echte zoekmachine optimalisatie deskundige in Nederland schaars en onbetaalbaar Gelukkig zijn er toch nog kleine bedrijven te vinden die goedkope SEO en goedkope linkbuilding aanbieden.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *