Bedrijven die orderspicken hebben er vaak last van: een niet goed opgeruimde werkvloer. Dit heet als gevolg dat het zoeken van de juiste dingen, langer kan duren dan het nodig is. Maar niet alleen orderpick bedrijven hebben hier last van. Eigenlijk elk bedrijf met een groot magazijn kunnen er last van hebben dat er overal rommel ligt. Een goede magazijninrichting is als het ware essentieel. Ook zal het de werk efficiëntie bevorderen en zodoende ook de werksfeer.
 

Een goede magazijninrichting bevorderd de efficiëntie

Het zoeken van verschillende onderdelen, producten of goederen kan veel tijd in beslag nemen. Dit is natuurlijk kostbare tijd waarin veel gedaan kan worden. Door de verschillende producten en goederen in allerlei soorten stellingen te plaatsen, bevordert dit de efficiëntie door de “zoektijd” te verkleinen.
 

Verschillende soorten magazijninrichting

De inrichting begint veelal met het opstellen van verschillende stelling. Hierin kunnen al verschillende producten en goederen opgeslagen worden. Hierdoor haal je al veel van de vloer af en kan je de goederen ook al sorteren. Dit is al een grote stap naar een betere inrichting. Daarnaast is er nog de keuze tussen een analoge inrichting. Hierbij moet je denken aan gewone stellingen in combinatie met verrijdbare stellingen. Dit levert al een groot voordeel op ten opzichte van geen stellingen. De tweede keuze is om een geautomatiseerde inrichting te kiezen.
 

Geautomatiseerde magazijninrichting

Hierbij draait alles om het principe dat de goederen, of de dingen die het personeel zoekt, naar hun toe komen. Door de computer alles te laten zoeken is alles veel meer geordend en zal het ook sneller verlopen. Daarnaast is het voor het personeel veiliger.
 

Veiligheid staat voorop

Het is natuurlijk een fijn gevoel wanneer U weet dat dit soort producten veilig zijn. Doordat bij dit bedrijf verschillende veiligheidscertificaten zijn behaald, kunt U er van uitgaan dat de producten die opgeleverd worden, ook echt veilig zijn.  

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *