Rugklachten kunnen als een zeer vervelend probleem ervaren worden. Het ontstaan van rugklachten kan van veel verschillende factoren afhankelijk zijn. Zo kan het ontstaan van rugklachten liggen aan de lichaamsbouw, maar ook aan leeftijd en dagelijkse werkzaamheden. Bij staande beroepen waar veel getild wordt, ontstaan doorgaans vaker rugklachten dan bij beroepen waar staan en zitten worden afgewisseld en waar lichamelijk geen zware werkzaamheden verricht hoeven te worden. Het ontstaan van rugklachten is ook afhankelijk van de wijze waarop getild wordt: wanneer zware werkzaamheden met de juiste houding worden uitgevoerd, hoeft het niet altijd tot klachten te leiden.

Pijn tijdens het zitten

Wanneer je last van rugklachten hebt, kan er ook pijn ontstaan tijdens het zitten. Gelukkig kun je een sta op stoel kopen om deze pijn aanzienlijk te verlichten. Deze comfortabele stoelen hebben de mogelijkheid om neergelegd te worden, waardoor je goed kunt uitrusten en ontspannen. Als je vanwege rugklachten moeilijk op kunt staan, bieden deze stoelen de juiste ondersteuning. De handige sta op functie zorgt ervoor dat er gemakkelijk uit te stoel gekomen kan worden.
Door middel van een afstandsbediening wordt de stoel omhoog gebracht en vervolgens naar voren gekanteld, waardoor er gemakkelijk uit de stoel gestapt kan worden. Instappen kan door de stoel op de hoogste stand te zetten en vervolgens de stoel weer te laten zakken. Ook kunnen de stoelen niet wegschuiven tijdens het opstaan. Hierdoor wordt er meer veiligheid geboden en de mogelijkheid tot het ontstaan van ongelukken aanzienlijk minder. Deze functie komt overigens ook erg goed van pas bij mensen met knieklachten, een verminderde spierkracht of bij pijn aan de heupen.

Op maat maken van de sta op stoel

Omdat er vanwege lichamelijke klachten vaak veel gebruik wordt gemaakt van de sta op stoel, is het van groot belang dat de stoel op maat gemaakt wordt. De stoel wordt dan helemaal aan het lichaam aangepast, waardoor de stoel als nog comfortabeler en veiliger ervaren zal worden. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen uit diverse bekledingsmogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor bekleding met leer, maar ook bekleden met stof bestaat tot de opties.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *